Ο Δήμαρχος Αθήνας και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ νομοθετούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας!

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ, της Μπακογιάννη και το ακροδεξιό εξάμβλωμα της Χρυσής Αυγής στρώνουν το έδαφος για την κατάργηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Ενορχηστρωτές αυτής της βρώμικης προπαγάνδας και επίθεσης είναι το μαύρο μέτωπο των μεγαλο-επιχειρηματιών(ΕΒΕΑ, ΣΕΒ, μεγαλοξενοδόχοι Αθήνας) ενώ τα αστικά ΜΜΕ καλλιεργούν το κλίμα ταυτίζοντας το οργανωμένο κίνημα με προβοκατόρικους μηχανισμούς και κατηγορώντας τις λαϊκές κινητοποιήσεις για τα λουκέτα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις.

Όλοι αυτοί βρήκαν στο πρόσωπο του δημάρχου  Αθήνας Καμίνη και στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ – ΔΗΜ.ΑΡ.- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) τον πιο πιστό τους σύμμαχο αφού κατέθεσε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο.

Αυτοί που ξαναστήνουν εργασιακά Νταχάου στους τόπους δουλειάς για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, κλείνουν τα μικρομάγαζα πνίγοντάς τα στους φόρους και τα χρέη και ληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα, μετέτρεψαν το δικαίωμα στις διακοπές σε πανάκριβο εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους απαιτούν τώρα να τσακιστεί και το κίνημα που αμφισβητεί την πολιτική και την εξουσία τους.

 Η προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Αφού αποτύχανε με τα τρομοκρατικά διλλήματα, την κρατική καταστολή και τις προβοκάτσιες να μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε «υγειονομική ζώνη»,  αφού δεν τους βγήκαν τα στημένα προβοκατόρικα παιχνίδια στη Νομική και σε άλλες σχολές, τώρα επιστρατεύουν τα κόμματά τους και τους νόμους τους για να το πετύχουν.

Στη «νέα Ελλάδα της ανάπτυξης», που θέλουν να χτίσουν πάνω στα ερείπια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, δεν μπορεί να παραμένουν ανέπαφα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες. Οι φοιτητές-αυριανοί εργαζόμενοι  που θα αμείβονται με  430€ και θα δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα και απαιτήσεις.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγουςμε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και διοικητικών συμβουλίων να καταδικάσουν το σχέδιο απαγόρευσης των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας και να απαιτήσουν να μην ψηφιστεί κανένας ανάλογος νόμος.

Οι φοιτητές με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες να απαντήσουν στη προσπάθεια λήψης νέων αυταρχικών μέτρων.

Να αποδυναμώσουν τα κόμματα του κεφαλαίου και τις παρατάξεις τους στις σχολές, την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ. Και οι δύο υιοθετούν τα αντιδραστικά επιχειρήματα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας για «διαδηλώσεις που υποβαθμίζουν το κέντρο» και συκοφαντούν το οργανωμένο φοιτητικό και εργατικό κίνημα.

Να απομονώσουν τις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που καιρό τώρα δίνουν άλλοθι και συμπορεύονται με προβοκατόρικες ομάδες αντιεξουσιαστών-χούλιγκαν και άλλων που αξιοποιούνται για την αύξηση της καταστολής και τη συκοφάντηση του αγώνα.

Τα νέα αυταρχικά μέτρα θα πέσουν στο κενό!

Comments are closed.