Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Οι φοιτητές με την εργατιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10Π.Μ.
Συνάδελφε-ισσα,
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Να στείλεις μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και αντεπίθεσης για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Να βροντοφωνάξουμε: Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400€ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών!
Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, είναι άσβεστος φάρος που εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες του σήμερα.
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών για πάνω από 6 μήνες, αποτελεί τη συνέχεια αυτών των μεγάλων στιγμών της ταξικής πάλης. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι φοιτητές. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν τις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία και τους μισθούς-πείνας. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλου του λαού. Ο αγώνας τους είναι ηρωικός, με αντοχή και διάρκεια. Αποτελεί υπόδειγμα για το πώς πρέπει να οργανώνεται η πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολεία. 
Ο καπιταλισμός έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι, δεν εξανθρωπίζεται, αυτό αποδεικνύουν και οι κρίσεις του. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι η βαρβαρότητα που ζούμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας. Απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα σήμερα χρειάζονται αγώνες επιθετικοί. Αγώνες που θα βάζουν στο επίκεντρο την κάλυψη των  σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Εμπιστεύσου τη δύναμή σου. Δεν θα καταφέρεις τίποτα αν σκύψεις και άλλο το κεφάλι, αν αποδεχτείς το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τις οικογένειές μας πλουτοκρατία, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ΕΕ και κόμματα του ευρωμoνόδρομου. Μόνη λύση είναι να ισχυροποιήσουμε τη δική μας πραγματική κοινωνική συμμαχία, να ισχυροποιήσουμε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
  • Αλλάζουμε το συσχετισμό, οργανώνουμε τον αγώνα, δίνουμε πνοή και ζωντάνια στους συλλόγους.
  • Δυναμώνουμε παντού τις Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε έτος, σε κάθε σχολή.
  • Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργάτες, με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς μαγαζάτορες που υποφέρουν, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια για να πάρει ο λαός στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας.

 

Comments are closed.