Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών

Η 48ωρη απεργία και ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος!

Είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για δημόσια και δωρεάν υγεία, για φτηνές και ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση. Τα αντεργατικά μέτρα που σήμερα προσπαθούν να εφαρμόσουν στη ναυτιλία, αύριο θα εφαρμοστούν σε κάθε χώρο δουλειάς, εκεί που σήμερα δουλεύουν οι γονείς μας και αύριο θα δουλεύουμε εμείς. Άλλωστε ο δρόμος για την κατεδάφιση κάθε εργατικού δικαιώματος είναι ανοιχτός με τους νόμους που έχουν συναποφασίσει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Τις τελευταίες μέρες, έχει εξαπολυθεί μια βρώμικη επίθεση ενάντια στον αγώνα των ναυτεργατών. Όλοι δίνουν εξετάσεις υποταγής στο σύστημα και τα αφεντικά τους: τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλέμπορους. Όλους αυτούς, που συκοφαντούν τους ναυτεργάτες, τους ξέρουν καλά οι φοιτητές. Είναι:

  • Τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, που ψηφίζουν μνημόνια χρεοκοπίας του λαού και τσακίζουν το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με αξιοπρέπεια. Αυτοί που μας φόρτωσαν στο δυσβάσταχτο κόστος των σπουδών, μετέτρεψαν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα διαβατήρια για την ανεργία και τους μισθούς – χαρτζιλίκι των 400€, μείωσαν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων μέχρι και 60%, έκοψαν 80 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για την παιδεία με το νέο μνημόνιο.
  • Τα αστικά ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων που πολεμούν με την ίδια λύσσα όποιον αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική.  Με τα ίδια ψέματα επιτίθονταν και στους φοιτητές που αγωνίζονταν ενάντια στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση και το νόμο-πλαίσιο και απαιτούσαν την καταστολή των κινητοποιήσεών μας.
  • Οι εφοπλιστές και οι υπόλοιποι κεφαλαιοκράτες που τσέπωσαν τα εκατομμύρια από τη ληστεία των αποθεματικών των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με το «κούρεμα» του PSI. Όλοι αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν τις σχολές μας σε παραμάγαζα των επιχειρήσεών τους για να κερδίζουν από την κατευθυνόμενη έρευνα και να διαμορφώσουν τους αυριανούς εργαζόμενους-σκλάβους για τα εργασιακά Νταχάου που χτίζουν στους χώρους δουλειάς

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Δυναμώνουμε τη συμμαχία με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα. Για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία που κουμάντο θα κάνει ο λαός.

Comments are closed.