Η επίθεση στους χαλυβουργούς δεν θα περάσει! Όλοι τη Δευτέρα 23 Ιούλη στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 7:30 μμ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας και την κυβέρνηση που με την βοήθεια των ΜΑΤ επιχειρούν από τα ξημερώματα της Παρασκευής να σπάσουν την ηρωική απεργία των χαλυβουργών.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την αστική  δικαιοσύνη απέδειξε ποιανού τα συμφέροντα και τα κέρδη υπηρετεί: αυτά του βιομήχανου Μάνεση και της τάξης του.
Η επίθεση των ΜΑΤ συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή εκστρατεία λάσπης από τα αστικά ΜΜΕ και από στελέχη της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς και το ΠΑΜΕ. Οι βιομήχανοι που μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό αναζητώντας περισσότερα κέρδη, τα μονοπώλια που ευθύνονται για την κρίση και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων κατηγορούν το ταξικό εργατικό κίνημα ότι «κλείνει τις επιχειρήσεις». Ο Μάνεσης που απέλυσε 120 εργάτες και το πολιτικό του προσωπικό που απελευθέρωσε τις απολύσεις και οδήγησε 1,5 εκατομμύριο στην ανεργία ξαφνικά θυμήθηκαν το «δικαίωμα στην εργασία».
Έφτασαν στο σημείο να βαφτίσουν τους διευθυντές και τους ελάχιστους απεργοσπάστες «εργαζόμενους που εμποδίζονται να εργαστούν».  Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και τη χαρά των ΜΜΕ ότι το «εργοστάσιο άνοιξε» η Χαλυβουργία παραμένει κλειστή γιατί για να λειτουργήσει χρειάζεται εργάτες και όχι ΜΑΤ και διευθυντές.
Οι συκοφαντίες, η καταστολή και τα σχέδια της εργοδοσίας θα τσακιστούν πάνω στο κύμα της αλληλεγγύης που τώρα πρέπει να φουντώσει. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με την μαύρη προπαγάνδα και  τη βία των ΜΑΤ θα λυγίσουν τους απεργούς και το ταξικό κίνημα. Οι χαλυβουργοί αποφάσισαν ήδη τη συνέχιση της απεργίας τους.
Η επίθεση αυτή δεν στοχεύει μόνο τους χαλυβουργούς αλλά όλους τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Γι΄ αυτό καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 23 Ιούλη σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα.

Comments are closed.