Κάτω τα χέρια από την εστία της ΑΣΟΕΕ στη Δροσοπούλου!!! Δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές! Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10/7 στις 13:00

Συνάδελφε-ισσα,
Η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ βάζει λουκέτο στην εστία της Δροσοπούλου πετώντας έξω 75 φοιτητές μέσα στο καλοκαίρι γιατί δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεώσει την σύμβαση με τον ιδιώτη – ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Το ότι προόριζαν την εστία για κλείσιμο φαινόταν εδώ και καιρό αφού έκοβαν τη χρηματοδότηση για στοιχειώδεις λειτουργίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ρεύμα που έχει κοπεί 5 φορές σε 4 μήνες!!!
Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στη δωρεάν στέγαση των φοιτητών.
Η κατάσταση στην εστία στη Δροσοπούλου, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που μειώνει τους προϋπολογισμούς και τις δαπάνες για τη λειτουργία των ιδρυμάτων, που «κουρεύει» τα αποθεματικά τους, που έχει ως στόχο την κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας και την παράδοσή της σε ιδιώτες. Είναι αποτέλεσμα της εμπλοκής ιδιωτών και επιχειρήσεων στη στέγαση και γενικά στην παιδεία. Η κατάσταση αυτή θέλουν να γενικευτεί σε όλες τις εστίες.
Συνάδελφε-ισσα,
Οι οικότροφοι της Δροσοπούλου δίνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα εδώ και εβδομάδες για να μην κλείσει η εστία, για να μην ξεσπιτωθούν. Δεν δέχτηκαν να πάρουν τη θέση άλλων οικοτρόφων στη ΦΕΑ, όπως τους προτάθηκε, δεν δέχονται να πληρώσουν κανένα νοίκι.
Στάσου στο πλευρό τους! Κανε πράξη την αλληλεγγύη!
Ο αγώνας τους είναι και δικός σου αγώνας. Ξέρεις ότι μετά τους οικότροφους της Δροσοπούλου θα έρθει η σειρά κάποιου άλλου.
Πάλεψε για δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη.
·         Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των οικότροφων της Δροσοπούλου.
·         Να μην κλείσει καμία εστία. Κανένας φοιτητής να μην ξεσπιτωθεί.
·         Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο, να μην σταματήσει η συντήρηση των εστιών.
·         Ούτε σκέψη για ενοίκια. 
·         Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ σε όλους όσοι σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
·         Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρήσεις από τις εστίες.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας που αποφάσισαν οι οικότροφοι της εστίας στη Δροσοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 10/7 στις 13:00

Comments are closed.