Τιμάμε τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και οι επιτροπές αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης)
H Σωτηρία Βασιλακοπούλου, φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, δολοφονήθηκε από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ την ώρα που μοίραζε ανακοινώσεις που καλούσαν σε συμμετοχή σε απεργία.
Τριάντα δύο χρόνια μετά και τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας. Σήμερα που τσακίζεται κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων, που η νέα βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να ζήσει χειρότερα από τους γονείς της, είναι επιτακτική η ανάγκη του ανυποχώρητου αγώνα για να προστατέψουμε τη ζωή μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγούν το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν. Η οργανωμένη δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο, Πανεπιστήμιο, στις λαϊκές γειτονιές μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε είναι μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε, να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας, να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, δυναμώνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, κρατάμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης, της ρήξης, της αντεπίθεσης.

Comments are closed.