Όλοι οι φοιτητές στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, 6:00μμ.

Συνάδελφε-ισσα,
Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που αναμένεται να ανακοινωθεί, είναι η συνέχεια του εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια χωρίς σταματημό.
Με τα παλιά και τα νέα μνημόνια, τις οδηγίες της ΕΕ και της τρόικας καταδικάζουν τις οικογένειές μας περισσότερο στη φτώχεια και την χρεοκοπία για να σωθούν μια χούφτα μονοπώλια της ΕΕ. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. και στους νέους το 50%! Χιλιάδες πτυχιούχοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα, με μισθούς πείνας, ωράρια-λάστιχο και το φόβο της απόλυσης.
Με τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση και τη ληστεία των αποθεματικών των ιδρυμάτων, οδηγούν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε οικονομικό αδιέξοδο. Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με το κόστος για να σπουδάσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
·      Καταργούν τα δωρεάν συγγράμματα.
·      Λέσχες σίτισης και εστίες οδηγούνται στο κλείσιμο ή το ξεπούλημα. Αυξάνουν τις προϋποθέσεις για δωρεάν σίτιση αποκλείοντας χιλιάδες φοιτητές, απειλούν με κόψιμο της δωρεάν σίτισης αν δεν επαρκεί η χρηματοδότηση.
·      Οι νέες μειώσεις στον αριθμό και στις ώρες των συμβασιούχων διδασκόντων, θα οδηγήσουν σε κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στα ΤΕΙ, σε περισσότερες λίστες αναμονής στα εργαστήρια, σε καθυστέρηση λήψης πτυχίου για τους σπουδαστές .
·      Οι απλήρωτες πρακτικές έχουν γίνει καθεστώς και θα γενικευθούν το επόμενο διάστημα.
·      Όλο και περισσότερα ιδρύματα αδυνατούν να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη συντήρηση των κτιρίων με συνέπειες στην υγιεινή, την ασφάλεια και τη λειτουργία τους.
·      Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φοιτητών και των σπουδαστών είναι στον αέρα.
·      Σχεδιάζουν να επιβάλλουν ακόμα και δίδακτρα.
Αυτός είναι ο δρόμος της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν. Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους για να κερδίζουν τα μονοπώλια και οι δανειστές.
ΔΕΝ είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός του οργανωμένου αγώνα για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την κοινωνία που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
Λύση για το λαό και τα παιδιά του είναι η κατάργηση των μνημονίων, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την ΕΕ.
Για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα οξυμένα προβλήματα και για την κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία που πρότεινε το ΠΑΜΕ, θα συνεδριάσει την Κυριακή η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα. 

Comments are closed.