26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Όλοι στις συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ! Στην Αθήνα 10:30 στην Ομόνοια

Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία!
Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο εμείς και οι οικογένειές μας για τις σπουδές μας, να είμαστε «πελάτες» σε ΑΕΙ – ΤΕΙ επιχειρήσεις!
Δε συμβιβαζόμαστε με ένα μέλλον στην ανεργία ή με μισθούς – χαρτζιλίκι των 400€! 
Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας! Είναι για να σωθεί η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του!
Συνάδελφε-ισσα,
Η νέα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων. Αφού έχουν ήδη γονατίσει τις οικογένειές μας, φέρνουν κι άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της αποζημίωσης για απόλυση, δουλειά 13 ώρες τη μέρα μέχρι τα 70, ξεπούλημα όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου.
Φτάνει πια με τα παραμύθια ότι «τα μέτρα είναι αναγκαία για να μη χρεοκοπήσει η χώρα», ότι «η ΕΕ μας προστατεύει». Σκέψου:
Η οικογένειά σου δεν χρεοκοπεί ήδη; Τα ίδια επιχειρήματα δεν χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια τη στιγμή που ό,τι θυσίες και να έκανε ο λαός δεν βλέπει «άσπρη μέρα»;
Τι καλό μας έφερε η ΕΕ;
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουμε δει στις σχολές μας ποιες είναι οι περιβόητες «σωτήριες θυσίες». Είναι το να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, η κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας, η μετατροπή των ιδρυμάτων σε «θυγατρικές» των μονοπωλίων:
Η δωρεάν σίτιση κόβεται για χιλιάδες φοιτητές και η υποτυπώδης δωρεάν στέγαση γκρεμίζεται. Εστίες κλείνουν, θέλουν να βάλουν νοίκια, να τις μετατρέψουν σε ξενοδοχεία.
Από το εαρινό εξάμηνο σχεδιάζουν να καταργήσουν τα δωρεάν συγγράμματα!
Στα ΤΕΙ συμβασιούχοι καθηγητές απολύονται, οι λίστες αναμονής στα εργαστήρια μεγαλώνουν και φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο.
Αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων θα τα βάλουμε ξανά από την τσέπη μας.
Οι απλήρωτες πρακτικές έχουν γίνει καθεστώς και θα γενικευτούν.
Σχεδιάζεται η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τους «αιώνιους φοιτητές».
Όποιες σχολές δεν τα βγάζουν πέρα στην «πιάτσα» της αγοράς θα κλείνουν, θα συγχωνεύονται, θα αλλάζουν όνομα. Οι υπόλοιπες θα χρηματοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα κριτήρια της αγοράς.
Δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία και μισθούς των 400€.
Ξεπουλάνε τις υποδομές και την έρευνα των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις.
Καταργούν το άσυλο, τη συλλογική διεκδίκηση.
Η αλήθεια είναι μία: Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν από την κρίση τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών
Καμία «επαναδιαπραγμάτευση» ή «επιμήκυνση» δεν πρόκειται να μας σώσει αφού θα συνοδεύονται με νέα μνημόνια και μέτρα. Η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει όσο υλοποιούνται οι αποφάσεις της ΕΕ και κουμάντο στην οικονομία κάνουν τα μονοπώλια.
Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, τις  πολιτικές δυνάμεις, τις πλειοψηφίες Διοικητικών Συμβουλίων που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας και στηρίζουν την κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη σύνδεση των ΑΕΙ – ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις που προπαγανδίζουν δεν σημαίνει δουλειά για τους απόφοιτους και «καινοτόμα έρευνα». Σημαίνει μεγαλύτερη σύνδεση με αυτό που επιβάλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες σε όλη την κοινωνία: Ανεργία, μισθούς 400€ και έρευνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Όσοι υπερασπίζονται το σημερινό πανεπιστήμιο ή θέλουν να εξαργυρώσουν τους αγώνες με κυβερνητικές καρέκλες για να διαχειριστούν με άλλο τρόπο την ίδια μιζέρια, είναι απέναντί μας.
Κατάργηση των μνημονίων! Διαγραφή του χρέους! Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει
Αυτή είναι η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Ο αγώνας μας θα δυναμώνει όσο συνδέεται με αυτή τη διέξοδο, όσο γίνεται ρυάκι στο ποτάμι της λαϊκής συμμαχίας.
Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!
Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι να σπουδάζουμε όλοι δωρεάν, να μπορούμε να βρίσκουμε όλοι δουλειά με βάση αυτό που σπουδάσαμε με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα. Η επιστήμη, η έρευνα να τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές:
Σε κάθε σύλλογο, σχολή, τμήμα, κάνουμε συνελεύσεις για την οργάνωση της πάλης και τη συμμετοχή στην απεργία.
Στις 26 Σεπτέμβρη απεργούμε όλοι, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά του, κανείς δεν πάει στην πρακτική του, κλείνουμε τις σχολές.
Διαδηλώνουμε, συναντιόμαστε στους δρόμους με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες.
Στις 19 και 20 Σεπτέμβρη να οργανώνουμε διήμερο δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην κατάργηση των συγγραμμάτων, της σίτισης-στέγασης, ενάντια στην νέα αύξηση των εισητηρίων.
Απαιτούμε:
Άμεση επαρκής χρηματοδότηση για τα πανεπιστημίων και τα ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των αποθεματικών των ιδρυμάτων που «κουρεύτηκαν».
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ! Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία–αναλώσιμα! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ στους φοιτητές από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως. Απαγόρευση διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ.
Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ – ΤΕΙ – έρευνα.
Κατάργηση του νόμου πλαίσιο. Κανείς φοιτητής στα αντιδραστικά συμβούλια διοίκησης.
Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 429€ μέχρι τα 25.
Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
Όχι στις λίστες αναμονής στα εργαστήρια και τις θεωρίες των σπουδαστών των ΤΕΙ.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι

Comments are closed.