ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ “ΝΟΒΟΤΕΛ”

Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες του ξενοδοχείου “Novotel” για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο τους και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.
Η εργοδοσία του «ΝΟΒΟΤΕΛ» ήταν από τις πρώτες που εφάρμοσε την κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει μείωση των μισθών κατά 15%. Η απαίτηση της εργοδοσίας για μισθούς πείνας θα βρει απέναντί της ενωμένους τους εργάτες αλλά και τους αυριανούς εργαζόμενους, εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές.
Η αλύγιστη στάση αυτών των εργατών, η συνέχιση του αγώνα, παρά τις απειλές της εργοδοσίας και με όλα τα έξοδα για τη συντήρηση των οικογενειών τους να “τρέχουν”, δίνει σε εμάς τους φοιτητές το παράδειγμα αλλά και το θάρρος για τη συνέχιση των αγώνων μας στο πλάι της εργατικής τάξης.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του “Νοβοτέλ”. Οργάνωση και αγώνας ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα. Μέχρι στιγμής αποφάσεις αλληλεγγύης έχουν πάρει μέσα από γενικές συνελεύσεις οι σύλλογοι: Νοσηλευτικής, Μαθηματικού, Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ και Νομικής.

Comments are closed.