ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 5μμ! Προσυγκέντρωση ΜΑΣ στις 4:30μμ στα Χαυτεία

Την Κυριακή η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό που έρχεται να ολοκληρώσει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού η κυβέρνηση στέλνει τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η πληρωμή των καπιταλιστών δανειστών.
Οι δαπάνες για την παιδεία γίνονται καπνός, περικόπτονται επιπλέον 132 εκατ. ευρώ και παράλληλα επιταχύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο προϋπολογισμός προβλέπει τη συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν ανταποκρίνονται στα “κριτήρια” και τις “ανάγκες” της αγοράς. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των συμβασιούχων καθηγητών στο όνομα του “εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους” βάζει ταφόπλακα στην λειτουργία των ΤΕΙ. Χιλιάδες σπουδαστές δεν θα έχουν καθηγητές,  εργαστήρια δεν θα έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν, οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν.
Με όχημα την “εξοικονόμηση πόρων” γκρεμίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στα δωρεάν συγγράμματα. Το κονδύλι για τα συγγράμματα συρρικνώνεται ενώ η κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων ξεκινά φέτος από το σχολείο. Τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών και θα πληρώνονται αν δεν επιστραφούν στο τέλος του έτους! Μετά τα σχολικά βιβλία έρχεται και η σειρά των συγγραμμάτων.
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ενώσουν για άλλη μια φορά τη φωνή τους με τους εργαζόμενους ενάντια στον αντιλαϊκό προύπολογισμό και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή 11 Νοέμβρη στην Ομόνοια στις 5μ.μ.

Comments are closed.