Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!

Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους
Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του! 
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ
Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε έτος και σχολή, σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα
Συμμετέχουμε στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου 15-17 Νοεμβρίου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Τα νέα μέτρα-σφαγείο που ψήφισε η συγκυβέρνηση με τις ευλογίες της ΕΕ, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών αποδεικνύουν ένα πράγμα. Τα μέτρα τους δεν σώζουν το λαό αλλά τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Τα χαμένα εργατικά δικαιώματα, η φθηνή εργατική δύναμη είναι το καύσιμο για να πάρει μπρος η ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Με τον νέο αντιλαϊκό προύπολογισμό η κυβέρνηση στέλνει τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η πληρωμή των καπιταλιστών δανειστών.
Οι δαπάνες για την παιδεία γίνονται καπνός, περικόπτονται επιπλέον 132 εκατ. ευρώ και παράλληλα επιταχύνονται οι αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. 
Στον προϋπολογισμό προβλέπεται η συγχώνευση δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν ανταποκρίνονται στα “κριτήρια” και τις “ανάγκες” της αγοράς.
Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών των συμβασιούχων καθηγητών στο όνομα του “εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους” βάζουν ταφόπλακα στην λειτουργία των ΤΕΙ. Χιλιάδες σπουδαστές δεν θα έχουν καθηγητές,  εργαστήρια δεν θα έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν, οι λίστες αναμονής θα πολλαπλασιαστούν.
Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για τις σπουδές μας!
Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε για τη σίτιση, τη στέγαση, για συγγράμματα που ήδη τα έχουν κόψει για τους συναδέλφους μας που μπήκαν με κατατακτήριες, για αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων.
Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή μας.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι
Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Μας ετοιμάζουν από τώρα ως φτηνή τροφή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Δεν θα περάσει η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η μετατροπή των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε γνώση στους φοιτητές «πελάτες» και έρευνα στα μονοπώλια.
Θα σταματήσουμε την προσπάθεια για κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.
Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης
…με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, τα διλλήματα που βάζουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Η εξασφάλιση της  δόσης είναι πρόσχημα και εκβιασμός για να δικαιολογηθεί η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αυτό που θέλουν είναι τζάμπα εργαζόμενους για να σώσουν την ΕΕ και τα κέρδη των μονοπωλίων! Τα ίδια θα λένε και για τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική τους είναι αντιλαική, επέβαλε στο λαό και τα παιδιά του που σπουδάζουν χαράτσια, μνημόνια διαρκείας, νόμους-εκτρώματα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-κυβέρνησης και σε οποιοδήποτε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας βαρβαρότητας.
Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δε συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή σε αυτές τις λυκοσυμμαχίες. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον νέο πόλεμο που ετοιμάζεται ενάντια στους λαούς της Συρίας και του Ιράν.
Κάθε φοιτητής και σπουδαστής, να πάρει τη θέση του στην πάλη.
Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του
39 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη…
…από τις μέρες που χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με την πολιτική του κεφαλαίου, που τότε εξέφραζε η χούντα των συνταγματαρχών, η ανάγκη για αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων υπηρετήθηκαν στη συνέχεια με το μοντέλο εναλλαγής μονοκομματικών κυβερνήσεων και τα τελευταία χρόνια με ισχυρές κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σήμερα το πολιτικό σύστημα αναμορφώνεται, αλλάζει μάσκες για να κρύψει τη σήψη του, χρησιμοποιεί τις εφεδρείες του. Δημιουργείται ένα νέο δίπολο, ένας νέος δικομματισμός για να αντιμετωπίσουν τη διογκούμενη λαϊκή οργή,  να διαχειριστούν τους ανταγωνισμούς μέσα κι έξω από την ΕΕ, τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Ενισχύεται η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το μαστίγιο του συστήματος, για να χτυπήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και όποιον σηκώνει κεφάλι.
Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά, πολλές θυσίες από αγωνιστές που δε δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια. Τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα.
Λαϊκή κυριαρχία, ο λαός να αποφασίζει με βάση τα δικά του συμφέροντα , σημαίνει ότι έχει στα χέρια του τον πλούτο που παράγεται στη χώρα από τα δικά του χέρια, με το δικό του μυαλό. Σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση. Ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Τα σχέδια «εθνικής σωτηρίας» είναι σχέδια για να σώσουν το σύστημά της εκμετάλλευσης, για να υποτάξουν και να τσακίσουν το Λαό.
Όπως και τότε έτσι και σήμερα κάνουμε στην άκρη τις φωνές της υποταγής και της ενσωμάτωσης. Τότε έσπερναν αυταπάτες για δήθεν εκδημοκρατισμό της χούντας. Τώρα μιλάνε για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, για «καλύτερη διαπραγμάτευση» με τους δυνάστες του λαού. Είναι αυταπάτη ότι με άλλους καλύτερους διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα ζήσουμε καλύτερα, θα γίνει η ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία «αρνάκι». Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι το λένε είναι επικίνδυνοι!
39 χρόνια μετά το πραγματικό δίλημμα παραμένει ίδιο:
με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, ή με το λαό και την εξουσία του;
Με τα κέρδη των πλουτοκρατών και με τα βάρη της κρίσης να πέφτουν στους εργαζόμενους; Ή με τις πραγματικές μας ανάγκες, που είναι σε σύγκρουση με την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ;
Οι ανάγκες μας για δωρεάν σπουδές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, η ανάγκη του λαού μας για επιστήμη και έρευνα προς όφελός του, δεν χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας διδάσκει ότι τίποτα δεν κερδίζεται με τον λαό στη γωνία. Φοβισμένος λαός σημαίνει θυσίες χωρίς τέλος. Αντίθετα κανένας μηχανισμός, καμιά εξουσία, όσο ισχυρή και αν φαίνεται, δεν μπορεί να υποτάξει και να νικήσει έναν αποφασισμένο και οργανωμένο λαό.
Τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα, περισσότεροι φοιτητές να μπουν στις συλλογικές διαδικασίες, να οργανωθούν και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα σε καμιά σχολή και σε κανένα χώρο δουλειάς.
Ζωντανεύουμε τους συλλόγους μας. Οργωνόμαστε σε κάθε έτος, εξάμηνο. Οργάνωση σημαίνει αντοχή, σημαίνει συνέχεια γιατί ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να είναι «φούσκωμα και ξεφούσκωμα», δεν είναι έργο μιας πράξης, μιας απεργίας ή μιας διαδήλωσης.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική. Δυναμώνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα. Συναντιόμαστε με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες, τους μικρούς μαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους όργανα.

Comments are closed.