Πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Την Κυριακή 11 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Πειραιά η 4η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.
Συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 270 επιτροπές αγώνα, αντιπρόσωποι από 20 φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους και 4 συλλόγους εστιών, από επιτροπές ετών που έχουν φτιαχτεί πανελλαδικά. Συμμετείχαν πάνω από 150 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Μέσα σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας μετέφεραν πλούσια πείρα από την δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. Αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές λόγω της πολιτικής που καταργεί μέρα με τη μέρα τη φοιτητική μέριμνα, που εμπορευματοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση, που οδηγεί τα ΑΕΙ – ΤΕΙ σε οικονομικό στραγγαλισμό και τα μετατρέπει σε επιχειρήσεις, που θέλει τα μονοπώλια να ελέγχουν κάθε πτυχή της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. Αναδείχτηκε ότι το ΜΑΣ όλη την προηγούμενη χρονιά, μπήκε μπροστά στον αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών, αναδείχτηκε σε οργανωτή της πάλης μέσα στις σχολές, μέσα από εκατοντάδες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες.
Επιβεβαιώθηκαν και από αυτή τη συνάντηση τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην οργάνωση των φοιτητών μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα και τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Μέσα από τις τοποθετήσεις των φοιτητών αποκαλύφθηκε ο ρόλος των κυβερνητικών παρατάξεων, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης κα των επιχειρήσεων στις σχολές. Τονίστηκε η ανάγκη οι φοιτητές να απομονώσουν τις ομάδες των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούν, γίνονται νεροκουβαλητές εκλογικών σχεδιασμών για να έρθει στην κυβέρνηση ένας νέος διαπραγματευτής και διαχειριστής του συστήματος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα καθήκοντα που μπαίνουν μπροστά στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την καλύτερη οργάνωση της πάλης ώστε οι φοιτητές να μην θυσιάσουν τις σπουδές και το μέλλον τους για την πλουτοκρατία. Αναδείχτηκαν οι δυσκολίες του αγώνα αλλά και οι δυνατότητες για τη συσπείρωση περισσότερων φοιτητών στην πάλη για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του και όχι των μονοπωλίων και των κερδών τους.
Αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίων σε κάθε πόλη της Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα των σπουδαστών των ΤΕΙ. Επίσης ανακοινώθηκε η διεξαγωγή πανελλαδικού τουρνουά ποδοσφαίρου του ΜΑΣ.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής γραμματείας.

Comments are closed.