Ψήφισμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προς όλα τα ΔΣ των σχολών για την επίθεση της φασιστικής-ρατσιστικής Χρυσής Αυγής σε μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Μαθητές από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά δέχθηκαν επίθεση από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής επειδή ήθελαν να συμμετέχουν στην απεργία στις 7 Νοέμβρη. Το 15μελές του ΕΠΑΛ είχε πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του σχολείου στην απεργία γιατί ήθελε να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για μόρφωση, δουλειά, ζωή!
Αυτή η αγωνιστική στάση των μαθητών, ενόχλησε τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή γι' αυτό και μέλη, μπράβοι της μαζεύτηκαν έξω από το ΕΠΑΛ για να τους τρομοκρατήσουν και να “κάτσουν στα αβγά τους”!  Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ!
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ πήγαν στο σχολείο και υπερασπίστηκαν τους μαθητές, το δίκιο του αγώνα τους και όλοι μαζί έδιωξαν κακήν κακώς τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής από το σχολείο! Η πορεία που έγινε μετά μέσα στην πόλη του Λαγκαδά, τα συνθήματα “αλήτες, Χίτες, Χρυσαυγίτες”, “έξω η Χρυσή Αυγή από το Λαγκαδά” αντήχησαν παντού!
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
Στα ψέματα των φασιστών, στην προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι φταίει ο συμμαθητής μας ή ο συμφοιτητής/συνάδελφος μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα, δεν τσιμπάμε!
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Comments are closed.