Για τη δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα από φασιστοειδή

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταδικάζει την άγρια δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή το πρωί της Πέμπτης 17/1 στην περιοχή των Πετραλώνων.

Η δολοφονία αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ραστιστικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών ενάντια σε μετανάστες αλλά και ενάντια σε αγωνιστές μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Με τα γνωστά συνθήματα περί «ανακαταλήψεως των πόλεων» από τους μετανάστες και τις επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας στρώνει το έδαφος για την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών, όπως της Χρυσής Αυγής. Όπου δεν φτάνει η κρατική καταστολή αναλαμβάνει δράση το οπλισμένο χέρι του συστήματος, οι φασίστες, η Χρυσή Αυγή και  τα τάγματα εφόδου που έχε δημιουργήσει.

Η άθλια προπαγάνδα που φορτώνει στους μετανάστες την ευθύνη για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο της Αθήνας όχι μόνο αθωώνει την πολιτική της κυβέρνησης και το σύστημα που θρέφει την ανεργία και την εξαθλίωση, αλλά καλλιεργεί την ανοχή στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν έχουν στόχο μόνο τους μετανάστες. Σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές και τους εργάτες που αγωνίζονται.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτή τη ναζιστική συμμορία και στο σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τη ζωή μας. Κανένας να μην τρομοκρατηθεί. Καμία ενέργειά τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! Δεν θα ανεχτούμε στους συλλόγους μας να υπάρξει φασιστική-ναζιστική δράση.

Comments are closed.