Φτιάξε την ομάδα σου και πάρε μέρος στο Πανελλαδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5×5 του ΜΑΣ

Το πρώτο πανελλαδικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές είναι γεγονός!
Την στιγμή που…
…πληρώνουμε ένα «σκασμό» λεφτά για να σπουδάσουμε στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση,
…γονατίζουν εμάς και τις οικογένειές μας με νέα δυσβάσταχτα μέτρα,
…μας υπόσχονται ένα μέλλον στη ανεργία, τη μετανάστευση ή τη δουλειά-λάστιχο…
…εμείς δεν το βάζουμε κάτω!!!
Μέσα από το τουρνουά θέλουμε να δυναμώσει ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των φοιτητών για πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Σήμερα οι ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις σχολές μας αφήνονται να ρημάζουν. Συνήθως το προσωπικό που υπάρχει δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και το υπουργείο παιδείας «κάνουν οικονομία» από το δικαίωμά μας στην άθληση με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μην ξοδεύουν ούτε μισό ευρώ για τη δημιουργία και επισκευή των απαραίτητων υποδομών. Οι αθλητικές ομάδες όπου υπάρχουν στηρίζονται μόνο στο μεράκι των φοιτητών που συμμετέχουν.
Οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι ξεπουλιούνται στους ιδιώτες για να βγάζουν κέρδη από την ανάγκη μας στην άθληση, τη βόλτα, τη διασκέδαση.
Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, σε όσους αποκλείουν τους νέους από το δικαίωμα στην άθληση!
Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές με τη συμμετοχή τους να δώσουν μήνυμα στους μηχανισμούς που μετατρέπουν τον αθλητισμό σε πανάκριβο εμπόρευμα, τους αθλητές σε πλασιέ προϊόντων και τους φιλάθλους σε προσωπικούς στρατούς των ιδιοκτητών ομάδων.
Να στείλουν στον πάγκο τους ατζέντηδες, τα χρυσοπληρωμένα συμβόλαια και τα αναβολικά, το ποδόσφαιρο-επιχείρηση.
Σε αυτό το τουρνουά «παίζουνε μπάλα» οι δικές μας ανάγκες!
Μέσα στις σχολές, σε κάθε έτος οι φοιτητές να φτιάξουν τις ομάδες τους. Καλούμε τους εργαζόμενους φοιτητές, τους εστιακούς, όλους τους φοιτητές να δηλώσουν μαζικά συμμετοχή. Να σμίξει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ο φοιτητής και ο σπουδαστής που αγωνιά, που αγωνίζεται, που διεκδικεί.
Καλούμε τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Ετών και τις Επιτροπές Αγώνα να πάρουν πρωτοβουλίες για να αναδειχτεί η ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Να συνδεθεί ο αγώνας αυτός με τον αγώνα για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, για πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί το λαό και την εξουσία του και όχι τα μονοπώλια και τα κέρδη τους. Σε αυτόν τον αγώνα νικητές θα είναι ο λαός και τα παιδιά του!
Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 16 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθει στις 26 Μάη. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τις 10 Φλεβάρη. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Comments are closed.