Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ! Κάτω τα χέρια από τους απεργούς. Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη! Όλοι στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ το Σάββατο 26/1, 11πμ στην Ομόνοια!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την συγκυβέρνηση που έβγαλε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, προχώρησε στην επίταξη των απεργώνκαι έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ.

Με ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού απαντά η κυβέρνηση σε όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική, σε όποιον παλεύει για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια. Οι δυνάμεις καταστολής, οι αποφάσεις των δικαστηρίων, η βρώμικη επίθεση από τα  ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων αξιοποιούνται για να συκοφαντηθούν και τσακιστούν οι αγώνες των εργαζομένων.

Δε θα τους περάσει! Απέναντι τους πρέπει να βρουν τον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα του λαϊκού κινήματος, κάθε εργαζόμενου, φοιτητή και σπουδαστή.

Είμαστε στο πλευρό των απεργών, αντιπαλεύουμε την ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, κάνει τους φοιτητές πελάτες στο πανεπιστήμιο–επιχείρηση και στέλνει τους νέους μαζικά στην ανεργία ή στα προγράμματα της σύγχρονης σκλαβιάς.

Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού και όχι των πολυεθνικών.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν αποφασιστικά την επίταξη και να απαιτήσουν την άρση της. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σάββατο, 26 Γενάρη  στην Ομόνοια, ώρα 11πμ.

Comments are closed.