Κάλεσμα προς τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας

Την Πέμπτη 28/2 συζητιέται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο «Αθηνά»
Όλοι στις 12:30 σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και την διάλυση των ΤΕΙ!
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις χιλιάδων σπουδαστών σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στη διάλυση των ΤΕΙ.
Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι δίκαιες και δικαιολογημένες γιατί οι κόποι και οι θυσίες οι δικές μας και των οικογενειών μας όλα αυτά τα χρόνια κινδυνεύουν να πάνε χαμένες. 
Στο σήριαλ διάλυσης των ΤΕΙ δεν θα είμαστε πλέον θεατές. Εδώ και χρόνια βλέπουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια να γίνεται στάχτη και την ίδια στιγμή πληρώνουμε ένα «σκασμό» λεφτά για να πάρουμε ένα πτυχίο που δεν εξασφαλίζει τίποτα.
Τώρα με το σχέδιο «Αθηνά» το ποτήρι ξεχείλισε. Θέλουν να μαθαίνουμε λίγα για να αμειβόμαστε με ακόμα λιγότερα και να θησαυρίζουν τα αφεντικά. Μετατρέπουν τα ιδρύματα πλήρως σε επιχειρήσεις, τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ,  συγχωνεύουν ολόκληρα τμήματα και τα μεταφέρουν σε άλλες πόλεις και ιδρύματα, χωρίς υποδομές και προσωπικό, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ότι οι χιλιάδες φοιτητές που θα μετακομίσουν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις σπουδές τους.
Φτάνει πια! Τώρα θα ακούσουν την φωνή μας!
Εδώ στην Αθήνα, στην έδρα της κυβέρνησης να ακουστεί η φωνή των σπουδαστών: Το σχέδιο «Αθηνά» να μείνει στα χαρτιά.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση, το υπουργείο και τα συνεταιράκια τους από τις σχολές μας θα στρογγυλοκάθονται στο τραπέζι του διαλόγου και θα «διαβουλεύονται» για το πώς θα τσακίσουν τις σπουδές μας και θα κλείσουν τις σχολές μας εμείς θα είμαστε ΕΞΩ από το Υπουργείο Παιδείας και θα δίνουμε απάντηση:
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Καλούμε όλους τους σπουδαστικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας. Με συνελεύσεις στις σχολές, τα τμήματα και τα έτη να οργανωθεί η μαζική συμμετοχή των σπουδαστών στην κινητοποίηση.
Σήμερα πρέπει σε κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ να ανάψει η φλόγα του αγώνα. Το σχέδιο Αθηνά να βρει αποφασιστικό μπλόκο στην πάλη των χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών, που δεν θα δεχτούν συγχωνεύσεις, παζάρια, υποβάθμιση και κοροιδία. Η απάντηση να είναι οργανωμένη μαζική και συντονισμένη.
Να μείνει στα χαρτιά το Σχέδιο Αθηνά που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες – αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες

Comments are closed.