ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στα τσακίδια τα μέτρα τους και τα μνημόνιά τους!
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στους Κύπριους φοιτητές, για τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μαζί με τους μαθητές, τον Κυπριακό λαό και τη νεολαία. Έχετε την ολόψυχη αλληλεγγύη όλων των αγωνιστών φοιτητών και σπουδαστών στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Η νεολαία της Κύπρου που σπουδάζει στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Ελλάδας, με τις αγωνιστικές της παραδόσεις, έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στο αγωνιστικό φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα της Ελλάδας, έχει αποδείξει ότι δεν συμβιβάζεται.
Είμαστε περήφανοι, που σήμερα έχουμε διαλέξει το μόνο ρεαλιστικό δρόμο για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε.
Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να μορφωθούμε, οι οικογένειές μας δίνουν ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε και τελικά να συναντήσουμε την τεράστια ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά των 300 και 400 ευρώ που κυριαρχούν. Η κυβέρνηση και η ΕΕ εξυπηρετώντας τις ανάγκες των μονοπωλίων, μετατρέπουν τις σχολές μας σε επιχειρήσεις και μας σε πελάτες, αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες.
Το παρόν και το μέλλον της βαρβαρότητας που μας ετοιμάζουν μπορούμε και πρέπει να το ανατρέψουμε.
Αυτός είναι ο δρόμος του ανυπότακτου αγώνα, που θέλει διάρκεια και αντοχή. Οι κινητοποιήσεις σας μας γεμίζουν με αισιοδοξία.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πρέπει να στοχεύει αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. Την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των μονοπωλίων και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Όλους αυτούς που υπερασπίζονται το σημερινό άθλιο σύστημα, με τις κρίσεις, με τη φτώχεια, με την εξαθλίωση. Όλοι αυτοί είναι απέναντί στους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου, στους λαούς της Ευρώπης. Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους!
Συνεχίζουμε μαζί σας!
Τον ανυπότακτο αγώνα μέσα και έξω από τις σχολές, μαζί με όλο τον λαό, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.
Σπάμε την τρομοκρατία στην πράξη, δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς όσων υπερασπίζονται τα συμφέροντα των λίγων, των πλουσίων.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Απαιτούμε τώρα, όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές από την Κύπρο να έχουν δωρεάν σίτιση και στέγαση, να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές τους.

Comments are closed.