Την Τετάρτη 6/3 συζητιέται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο «Αθηνά»! Όλοι στο συλλαλητήριo στις 13:00 στα Προπύλαια!

Την Τετάρτη συζητιέται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο «Αθηνά». Η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να ξεμπερδεύει γρήγορα με τους αγώνες των φοιτητών και να εφαρμόσει άμεσα το σχέδιο που κλείνει τις σχολές μας και διαλύει τις σπουδές μας.
Δε θα εφαρμοστεί! Να πάρουν άμεση απάντηση!
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θα συζητά το σχέδιο «Αθηνά» εμείς θα είμαστε στο δρόμο για να ακουστεί η φωνή των φοιτητών: Το σχέδιο «Αθηνά» να μείνει στα χαρτιά!
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους φοιτητές και σπουδαστές σε κάθε τμήμα και έτος, να κάνουν συνελεύσεις και πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
Απαιτούμε:
Να μείνει στα χαρτιά το Σχέδιο Αθηνά που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες – αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες
Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν.
Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
Επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του.
Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager.
Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας.

Comments are closed.