Δεν δεχόμαστε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Μάη στην Ομόνοια στις 7μμ. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις!

Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η ΕΕ στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαϊκών οικογενειών δεν έχει τέλος. 
Βάζουν ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στη δουλειά, φτιάχνουν στρατιές ανέργων!
Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, 2 στους 3 νέους δεν βρίσκουν δουλειά και όσοι βρίσκουν, δουλεύουν ανασφάλιστοι με μισθούς χαρτζιλίκι! Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γονιός μας, ο συγγενής, ο συμφοιτητής. Αύριο πιθανόν να είναι ο καθένας μας. Με πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή δικαιωμάτων.
Απαιτούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών, να καταργηθούν τα επιδόματα, οι άδειες, το ωράριο, η ασφάλιση. Η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υπέγραψε ήδη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ενσωματώνει όλες τις μειώσεις μισθών και τα αντεργατικά μέτρα, προβλέπει μισθούς 430€ για τους νέους!
Ζητούν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με επιχειρησιακές και ατομικές. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να χάσουν το δίχτυ προστασίας της κλαδικής σύμβασης, να είναι έρμαια στις διαθέσεις των αφεντικών. Τα αφεντικά θα εκβιάζουν προσωπικά τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το μισθό που ορίζει η κυβέρνηση, δηλαδή τα 430€ για τους νέους.
«Ανάπτυξη» σημαίνει ανεργία και δουλειά με 300 και 400 ευρώ!
Με το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» θέλουν να καθιερώσουν ότι όποιος «τυχερός» κάτω των 29 χρονών βρει «μια θέση στον ήλιο» και πιάσει δουλειά, θα δουλεύει για κάνα πεντάμηνο με 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και σύμβαση και μετά ξανά στην ανεργία. Δεν είναι σχέδιο που θα δώσει σε κάποιους δουλειά έστω και με χαρτζιλίκι, είναι σχέδιο υπερεκμετάλλευσης.
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι το καύσιμο για να αυξήσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα κέρδη τους.
Η περιβόητη «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση και οι παπαγάλοι της στις σχολές ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, σημαίνει μόνο κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και σύγχρονη σκλαβιά για το λαό και τα παιδιά του.
Προσαρμόζουν την εκπαίδευση για να φτιάχνει τους σύγχρονους δούλους!
Εκεί στοχεύει το σχέδιο «Αθηνά» και ο νόμος-πλαίσιο
Κάθε σχολή θα «πουλάει» σεμινάρια, πιστοποιητικά, προγράμματα elearning και δια βίου μάθησης και κάθε φοιτητής θα «αγοράζει» ένα εξατομικευμένο πτυχίο-σούπα, ισότιμο των κολλεγίων, με πολλά διαφορετικά «συστατικά», δεξιότητες, εφήμερες καταρτίσεις κτλ, αποσυνδεμένο πλήρως από την πρόσβαση στο επάγγελμα, εισιτήριο για την ημιαπασχόληση, την ανεργία ή την επανακατάρτιση.     
Σε αυτή τη ζούγκλα με το κυνήγι πιστοποιητικών, την επικάλυψη γνωστικών αντικειμένων, τα πτυχία πολλών ταχυτήτων, επιβιώνουν μόνο αυτοί που θα δουλεύουν με τους χειρότερους όρους. Μαζί με τα συγκροτημένα προγράμματα σπουδών χτυπιέται και η συλλογική διεκδίκηση αφού κάθε απόφοιτος με τον ατομικό φάκελο δεξιοτήτων του, θα αντιμετωπίζει ατομικά τις απαιτήσεις του αφεντικού για μια προσωρινή και κακοπληρωμένη δουλειά.
Θέλουν επιστήμονες εκπαιδευμένους να υπηρετούν όχι την επιστήμη τους και τις κοινωνικές λαϊκές ανάγκες, αλλά τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μην ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν.  Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα για πανεπιστήμιο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών!
Δεν είναι λύση το κυνήγι πιστοποιητικών και διπλωμάτων. Μην πατάς την μπανανόφλουδα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Μην πιστεύεις το παραμύθι ότι αν οι σχολές συνδεθούν με τις επιχειρήσεις θα βρεις πιο εύκολα δουλειά. Αυτός που απολύει τους γονείς μας δεν ενδιαφέρεται να μας εξασφαλίσει εργασία αλλά να αυξήσει τα κέρδη του καθορίζοντας την έρευνα και διαμορφώνοντας το αυριανό  εργατικό και επιστημονικό δυναμικό που θα είναι φθηνό και υποταγμένο.
Έχεις πλούσια πείρα.  Πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για σίτιση-στέγαση-συγγράμματα-αναλώσιμα.  Η φοιτητική μέριμνα γίνεται εμπόρευμα και τα μονοπώλια θησαυρίζουν, ληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα. Βλέπεις την κατευθυνόμενη έρευνα για να κονομάνε οι επιχειρήσεις, τα προγράμματα σπουδών της υποβαθμισμένης γνώσης. Βιώνεις τη μαύρη εργασία, την αρχή «βγάλε το μάτι του διπλανού σου» για να βρεις δουλειά. Αυτό σημαίνει σύνδεση με τις επιχειρήσεις!
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες και τον πλούτο της χώρας, την επιστήμη και την έρευνα προς όφελος του λαού. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την εξουσία των μονοπωλίων. Να μην πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας, να παλέψει για αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κανένας φόβος! Η άγρια καταστολή, οι επιστρατεύσεις, η συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό! Την απάντηση δίνει και θα δώσει ο οργανωμένος λαός!
Κάνουμε στην άκρη τις παρατάξεις της κυβέρνησης, τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ. Μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, είναι εμπόδιο στον αγώνα.
Γύρνα την πλάτη στις ομάδες των ΕΑΑΚ. Σφιχταγκαλιάζονται σε όλες τις σχολές με τις δυνάμεις του ΣΤΡΙΖΑ που ο Πρόεδρός του αντάλλασσε φιλοφρονήσεις, συμβουλές και υποσχέσεις με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που καταψήφισε στα Εργατικά Κέντρα την πρόταση του ΠΑΜΕ για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με κατώτερο μισθό 751€.
Άνοιξε το δρόμο για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική.
Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
Να μην εφαρμοστεί το «Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση των Νέων». Μόνιμη, πλήρης και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά». Κατάργηση του νόμου πλαίσιο, καμιά εφαρμογή του
Επαρκής χρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών.
Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
Ούτε ευρώ για σίτιση –μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Ούτε σκέψη για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!
Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης! Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια για την δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager από τα  ιδρύματα.
Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας
Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια και οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας

Comments are closed.