Η κυβέρνηση στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια! Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων! Να μην περάσει η καταστολή, ο φόβος, η τρομοκρατία!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία στέλνει τους εισαγγελείς στα Πανεπιστήμια για να τσακίσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.

Δεν πήρε ο πόνος την κυβέρνηση και τον υπουργό για «την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου» κτλ. Αν τους ένοιαζε δεν θα απέλυαν το 37% του προσωπικού του ΕΚΠΑ, το 45% του ΕΜΠ, το 22% του ΑΠΘ, δεν θα άδειαζαν τις γραμματείες και τις διοικητικές υπηρεσίες  των σχολών από προσωπικό.

Η μόνη τους έγνοια είναι να μην διακόπτονται από «παραβατικές συμπεριφορές – όπως  ονομάζουν τους αγώνες – τα ερευνητικά προγράμματά των εταιριών και οι μπίζνες των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές. Προωθούν το πανεπιστήμιο Α.Ε., που σε αυτό δεν χωράει η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ο οργανωμένος αγώνας φοιτητών-σπουδαστών-εργαζομένων.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Με ΜΑΤ και εισαγγελείς αντιμετώπισαν πέρσι τον δίκαιο αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με απειλές, επιστρατεύσεις και καταστολή απαντούν στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εκπαιδευτικοί, οι χαλυβουργοί, σήμερα οι υπάλληλοι των ΑΕΙ. Μπαίνει στο στόχαστρο όποιος σηκώσει κεφάλι.

Η άγρια καταστολή και η τρομοκράτηση των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό. Ο αγώνας των εργαζομένων στα ΑΕΙ είναι και δικός μας αγώνας. Η μείωση του προσωπικού θα πλήξει βίαια τις σπουδές μας καθώς τα εργαστήρια, η φοιτητική μέριμνα, η έρευνα, οι υπηρεσίες των ιδρυμάτων, οι γραμματείες, οι βιβλιοθήκες, ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός θα ξεχαρβαλωθεί.

Φοιτητές και εργαζόμενοι έχουμε κοινά συμφέροντα και τον ίδιο εχθρό: τα μονοπώλια και την πολιτική τους. Η πολιτική που τσακίζει τους εργαζομένους, είναι η ίδια που χτυπάει εμάς και τις οικογένειες μας. Είναι η ίδια που αφαιρεί το δικαίωμά μας στη δωρεάν, πραγματικά επιστημονική μόρφωση, που μοιράζει πτυχία χωρίς αντίκρισμα – διαβατήρια για την ανεργία.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια. Να παλέψουν ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στις απολύσεις υπαλλήλων, στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση βασικών λειτουργιών των ιδρυμάτων, στην διάλυση της φοιτητικής μέριμνας.

Όλοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στις 12:00!

Comments are closed.