ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «La Mirage» ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ! Όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 6/9 στις 12:00 στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και αμέσως μετά στο Δημαρχείο της Αθήνας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται:
σε εσένα που έχεις κάνει αίτηση για εστία και ελπίζεις να πάρεις δωμάτιο. Δεν αρκεί να ελπίζεις! Ξέρεις ποια είναι η κατάσταση. Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας μπαίνουν φέτος 5.200 πρωτοετείς και τα κενά δωμάτια στην εστία για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο τους πρωτοετείς) είναι περίπου 150!!! Τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Γεωπονικό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο με 7935 πρωτοετείς δεν έχουν καν εστία!
σε εσένα που ίσως στάθηκες «τυχερός» και μπήκες σε κάποια εστία αλλά αντιμετωπίζεις τις άθλιες συνθήκες και βλέπεις ότι τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Ήδη το εστιατόριο της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ) έβαλε λουκέτο. Η διοίκηση του Πάντειου, θέλει να πετάξει στο δρόμο τους 50 φοιτητές που έμεναν δωρεάν στο ξενοδοχείο «Filoxenia»!
σε εσένα που πληρώνεις 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς την στιγμή που η οικογένειά σου τσακίζεται από τα βάρβαρα μέτρα.
Δεν πάει άλλο αυτή η άθλια κατάσταση!
Την στιγμή που φοιτητές παρατάνε τις σπουδές τους γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, την στιγμή που εστιακοί φοιτητές ξεσπιτώνονται, η τεράστια ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων αξιοποιείται για «νταραβέρια» με επιχειρήσεις. Την στιγμή που οι υπάρχουσες εστίες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και κτίρια που μπορούν άμεσα να γίνουν εστίες.
Εδώ και 2 χρόνια οι κυβερνήσεις, υπόσχονται το ξενοδοχείο “La Mirage” στην Ομόνοια να γίνει φοιτητική εστία. Αντί για αυτό, μαζί με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, έκλεισαν την εστία της ΑΣΟΕΕ στη Δροσοπούλου, ξεσπιτώνουν εστιακούς φοιτητές της Παντείου, πετσόκοψαν το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, ετοιμάζονται να βάλουν νοίκια στις εστίες και να τις ξεπουλήσουν.
Φτάνει πια! Τώρα απαιτούμε το ξενοδοχείο “La Mirage” να γίνει δωρεάν φοιτητική εστία στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτιρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων).
Όλοι οι φοιτητές με μια φωνή: Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας!
Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.
Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.
Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο.
 
Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Comments are closed.