Δήλωση του Θοδωρή Κωτσαντή, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ στο «Ποντίκι»

Ενέργειες όπως οι επιθέσεις της ΔΑΠ με ομάδες μπράβων ενάντια σε φοιτητές στην Κομοτηνή και σε μέλη της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά δεν γίνονται πρώτη φορά σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έχουν γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν και από την παράταξη της ΔΑΠ και από την παράταξη της ΠΑΣΠ
Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμιά σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, με τους αγώνες των φοιτητών. Αντίθετα αξιοποιούνται για να δυσφημήσουν το κίνημα, να φοβίσουν και να απομακρύνουν φοιτητές από τους συλλόγους και την οργανωμένη πάλη.
Για παράδειγμα το ΜΑΣ με ανακοίνωσή του τον περασμένο Απρίλη είχε καταγγείλει ανάλογα περιστατικά όπως:
Την επίθεση της ΠΑΣΠ με ομάδα μπράβων ενάντια σε  φοιτητές στο ΤΕΙ Πάτρας.
Τον προπηλακισμό από μέλη της ΔΑΠ στο Πα.Πει ατόμου από τον λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο» και την εισβολή την επόμενη μέρα, ατόμων αυτού του χώρου με κράνη και ρόπαλα στο πανεπιστήμιο όπου κατέστρεψαν το προεκλογικό φεστιβάλ της ΔΑΠ.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να απομονώσουν τις παρατάξεις της κυβέρνησης, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που έχουν τη βασική ευθύνη για τον χρόνιο εκφυλισμό του φοιτητικού κινήματος καθώς και διάφορους τυχοδιωκτισμούς και προβοκάτσιες που αξιοποιούνται ενάντιά του. Να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε έτος και σχολή για δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου, για δουλειά με δικαιώματα, για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Comments are closed.