Καταγγελία της Γραμματείας Χαλκίδας του ΜΑΣ για την απόλυση πρακτικάριου σπουδαστή από το εργοστάσιο PITSOS

Η εργοδοτική τρομοκρατία δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της! Είναι γνωστό πως στη «δημοκρατία» όλων αυτών που απολύουν ή κόβουν τους μισθούς στους γονείς μας, που δεν μας αφήνουν να σπουδάσουμε, που διαλύουν την παιδεία και την υγεία, το να σηκώνεις κεφάλι δεν επιτρέπεται. Τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα, με εργάτες που απολύονται για συνδικαλιστική δράση πληθαίνουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Μαρίας Μπλάνα, μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, εργαζόμενης στην αλυσίδα καταστημάτων Carrefour-Μαρινόπουλος που απολύθηκε πριν δύο βδομάδες, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την νέα μειωμένη σύμβαση εργασίας.

Αυτή τη φορά δεν δίστασαν να απολύσουν και πρακτικάριο. Συγκεκριμένα ο αγωνιστής Παπουτσάκης Αργύρης σπουδαστής του τμήματος Μηχανολογίας, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Εστίας και μέλος του Δ.Σ. της ΣΤΕΦ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., απολύθηκε επειδή  θέλησε να δείξει στους εργάτες ποιος πραγματικά είναι ο εχθρός τους. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε στο Δ.Σ. του εργοδοτικού-ξεπουλημένου σωματείου της PITSOS ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της επίθεσης που έκαναν σε πρωτοπόρους εργάτες-μέλη του ΚΚΕ. Η εβδομάδα συνεχίστηκε με απειλές και τρομοκρατία προς το συνάδελφο Αργύρη πως εάν δεν συμμορφωθεί θα απολυθεί, όπως και έγινε την Τετάρτη 2/10.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!  

Αποκαλύπτεται περίτρανα η στόχευση του κεφαλαίου να χτυπά πρωτοπόρους εργάτες, όπως ακριβώς κάνει και η Χρυσή Αυγή. Τα αφεντικά διαθέτουν όλο το νομικό οπλοστάσιο για να διώκουν εργάτες, να απολύουν όποτε θέλουν και όποιον δεν τους «κάνει» και όταν χρειαστεί χρησιμοποιούν την Χρυσή Αυγή για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους.  Αυτό αποδεικνύει πως είναι το μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να φοβόμαστε να σηκώνουμε ανάστημα, να διεκδικούμε. Γι’αυτό η μόνη απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας, ενάντια στους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους.

Καλούμε όλους τους πρακτικάριους να οργανωθούν στα σωματεία τους, τους σπουδαστές στους συλλόγους τους και οργανωμένα να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που καθημερινά βυθίζει εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση.

Απαιτούμε:

  • ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ!

     

  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. 6ωρη δουλειά με αποδοχές 8ωρου. Άδεια με πλήρεις αποδοχές κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

  • Πρακτική άσκηση με ευθύνη των ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέπον καθηγητή στην πράξη. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.

Comments are closed.