Προβοκατόρικο δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα» με στόχο το ΜΑΣ και τους αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια

Καταγγέλλουμε την χοντροκομμένη προβοκάτσια της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που με δημοσίευμα της προσπαθεί να παρουσιάσει ότι οι αγωνιστές φοιτητές και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στέκονται απέναντι στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις σχολές.

Το πρωί της Πέμπτης 17/10, σύλλογοι φοιτητών και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωσαν πορεία στις 12:00 στον ΟΑΣΑ για να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Παιδείας μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν κάνει ακόμα εγγραφή (γιατί η κυβέρνηση έκλεισε τις σχολές τους απολύοντας το προσωπικό) με την επίδειξη της κάρτας πανελληνίων εξετάσεων ή άλλου εγγράφου. Η πορεία συνάντησε την συγκέντρωση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ στα Προπύλαια όπου εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απηύθυνε χαιρετισμό στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς τον ΟΑΣΑ. Mαζικό επίσης ήταν το μπλοκ του ΜΑΣ που συμμετείχε στην πορεία των εργαζομένων από τα Προπύλαια μέχρι την Βουλή. Ενώ συνέβαιναν αυτά, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ανέβαινε «ρεπορτάζ» που αναφέρεται ότι «Οι φοιτητές διαμαρτύρονται εντόνως αφού λόγω των απεργιών που πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να γίνουν εγγραφές…» !!!

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Από τη μία να συκοφαντήσουν την απεργία των εργαζομένων και από την άλλη να ρίξουν λάσπη στο ΜΑΣ που από την 1η στιγμή είναι μαζί με τους  απεργούς κόντρα στις απολύσεις και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Δεν θα τους περάσει! Απαιτούμε από την διεύθυνση της εφημερίδας να επανορθώσει δημοσιεύοντας την παρούσα καταγγελία.

Καλούμε τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και να δυναμώσουν το αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Comments are closed.