Συνεχίζουμε τον αγώνα! Μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς για όλους τους πρωτοετείς φοιτητές!

Την Πέμπτη 17/10, σύλλογοι φοιτητών και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωσαν κινητοποίηση στον ΟΑΣΑ για να διεκδικήσουν φοιτητικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα μεταφοράς, με την επίδειξη κάρτας πανελληνίων ή άλλου εγγράφου για τους πρωτοετείς φοιτητές που δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στις σχολές.

Νωρίτερα οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τα Προπύλαια για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων  ενάντια στις απολύσεις.

Στη συνάντηση με εκπρόσωπο του ΟΑΣΑ εκείνος δήλωσε πως ο Οργανισμός είναι αναρμόδιος  και επιχείρησε να πετάξει αποκλειστικά το μπαλάκι της ευθύνης στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο σκόπιμα δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αφού θεωρεί τις ανάγκες των φοιτητών «κόστος». Στο αίτημα για δωρεάν μετακίνηση σπουδαστών και ανέργων η κυνική απάντηση του εκπροσώπου του ΟΑΣΑ ήταν ότι ο Οργανισμός είναι εταιρεία και πρέπει να καλύπτει μόνος τα έξοδά του.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ δήλωσαν ότι οι μεταφορές είναι δικαίωμα, που η εργατική-λαϊκή οικογένεια  με τη φοροληστεία  πληρώνει πολύ ακριβά,  και  δεν πρόκειται να ανεχθούν να κοπεί ούτε μια κλήση σε πρωτοετή φοιτητή, τονίζοντας ότι θα ξαναβρεθούν έξω από τα γραφεία του Οργανισμού  με τις κλήσεις που θα συλλέξουν.

Παράλληλα η κινητοποίηση του ΜΑΣ στην Πάτρα έφερε μια πρώτη νίκη αφού η διοίκηση των υπεραστικών ΚΤΕΛ συμφώνησε με το αίτημα οι πρωτοετείς φοιτητές να παίρνουν μειωμένο εισιτήριο επιδεικνύοντας έγγραφο που θα βεβαιώνει ότι έχουν περάσει σε κάποια σχολή.

Ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες, όπως η δωρεάν μετακίνηση για όλους! Στα οξυμμένα προβλήματα μόνη απάντηση μπορεί να είναι ο δυναμικός και οργανωμένος αγώνας!

Comments are closed.