Οι διώξεις των εργαζομένων στα ΑΕΙ να ακυρωθούν στην πράξη!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που στέλνει στα δικαστήρια τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. 

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Με ΜΑΤ και εισαγγελείς αντιμετώπισαν πέρσι τον δίκαιο αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με απειλές, επιστρατεύσεις και καταστολή απαντούν στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των φοιτητών. Χθες ήταν οι χαλυβουργοί, ναυτεργάτες, οι εκπαιδευτικοί, σήμερα οι υπάλληλοι των ΑΕΙ. Μπαίνει στο στόχαστρο όποιος σηκώσει κεφάλι ενάντια στη βαρβαρότητα.

Κάθε φοιτητής που ανησυχεί για τις σπουδές του πρέπει να σκεφτεί!

Ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα στις κλειστές σχολές μας; Οι διοικητικοί υπάλληλοι που απεργούν για το δικαίωμα στη δουλειά ή η κυβέρνηση και η ΕΕ που τους απολύει μαζί με τους εργολάβους που καραδοκούν για να βάλουν στο χέρι βασικές λειτουργίες των ιδρυμάτων και να θησαυρίσουν;

Αν η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν οι σχολές γιατί δεν παίρνει πίσω τις απολύσεις; Αν ενδιαφέρεται για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να σπουδάσουν, γιατί γκρεμίζει την φοιτητική μέριμνα, πετάει φοιτητές έξω από εστίες, κλείνει λέσχες σίτισης, βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, φορτώνει το κόστος σπουδών στις πλάτες μας; Η μόνη τους έγνοια είναι να μην διακόπτονται τα ερευνητικά προγράμματα και οι business των εταιριών μέσα στις σχολές.

Να καταδικαστεί η παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΠ που «χρησιμοποιεί» ξεδιάντροπα τη λογική αγωνία των φοιτητών και ειδικά των πρωτοετών για να τους στρέψει ενάντια στους διοικητικούς υπαλλήλους αλλά και ενάντια σε κάθε αγώνα που στρέφεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που η ίδια στηρίζει. Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον φταίνε για όλα.

Δεν μαζεύουν υπογραφές γιατί τους πήρε ο πόνος για την καθυστέρηση διεξαγωγής των εγγραφών, της εξεταστικής, και των μαθημάτων. Αν τους ένοιαζε θα έλεγαν έστω μια κουβέντα κατά των απολύσεων και των κενών που θα δημιουργηθούν. Δεν είδαμε ποτέ τη ΔΑΠ να μαζεύει υπογραφές ενάντια στο κλείσιμο εστιατορίων και εστιών, στη μείωση των προϋπολογισμών, ενάντια στην πληρωμή συγγραμμάτων, ενάντια στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά κλπ κλπ γιατί ακριβώς συμφωνεί με αυτά. Η ΔΑΠ προτείνει «την εξεύρεση εργασίας εντός του χώρου του ιδρύματος κυρίως για πρωτοετείς φοιτητές και ιδιαίτερα εκεί όπου το προσωπικό αποδεδειγμένα δεν επαρκεί» (!!!!!!). Θέλει στις θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων που θα μείνουν κενές μετά τις διαθεσιμότητες, να δουλεύουν τσάμπα πρωτοετείς φοιτητές!!!

Η λύση είναι μία: Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλους τους εργαζόμενους στη θέση τους! Καμία απόλυση εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Να μην επιτρέψουμε να στρέψουν τους φοιτητές απέναντι στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα να δυναμώσουν τη συμμαχία τους με τους φοιτητές, να μην δώσουν όπλα στην κυβερνητική προπαγάνδα. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να συμβάλουν ώστε να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών, να δοθούν δωμάτια σε εστίες και να βρεθεί λύση σε άλλα φλέγοντα προβλήματα.

Να μην επιτρέψουμε αυτός ο αγώνας να δυσφημιστεί από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, από αυτούς που εχθρεύονται το κίνημα και τους αγώνες μας.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για τα προβλήματα των πρωτοετών συναδέλφων μας. Όπως κερδίσαμε μειωμένο εισιτήριο για όσους δεν έχουν κάνει εγγραφή, να διεκδικήσουμε δωρεάν σίτιση για όλους,  δωρεάν στέγαση για όσους την έχουν ανάγκη.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» για να περνά σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα περάσει!

Η άγρια καταστολή και η τρομοκράτηση των εργαζομένων θα πέσουν στο κενό. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Να παλέψουν ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στις απολύσεις υπαλλήλων, στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση βασικών λειτουργιών των ιδρυμάτων, στην διάλυση της φοιτητικής μέριμνας.

Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τις διώξεις και τις απολύσεις

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Comments are closed.