Για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης μαθήτριας από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

13χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Το άτυχο κορίτσι, από τη Σερβία, διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα του και, όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι δεν είχαν ρεύμα και χρησιμοποιούσαν μαγκάλι για θέρμανση.

Γύρω στις 10 το βράδυ, η μητέρα λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία, όμως, δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, που εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η 54χρονη μητέρα, μέσα στην τραγωδία που βίωσε, συνελήφθη.

Το τραγικό περιστατικό, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τον 21ο αιώνα με τέτοια ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Μόλις λίγοι μήνες έχουν περάσει από τον τραγικό χαμό φοιτητών στη Λάρισα, που επειδή δεν είχαν θέρμανση, προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Η πολιτική  κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας στερεί συνολικά από το λαό και τα παιδιά του τα πιο στοιχειώδη, τη θέρμανση, το ρεύμα, τη στέγη και το ψωμί

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν την πολιτική που στερεί τη θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. 

  • Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ στα καύσιμα
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας

Comments are closed.