Σχόλιο για την άρνηση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ να εγκρίνει υποψηφιότητα για τη θέση του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής

Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΚΠΑ, αρνήθηκε να εγκρίνει την υποψηφιότητα της Κας Καραμαλέγκου για τη θέση της Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής με το επιχείρημα «ότι εναντιώθηκε στο νόμο και άρα δεν θα συνεργαστεί για την εφαρμογή του»!

Καταδικάζουμε απερίφραστα το παραπάνω γεγονός. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα το ρόλο που έχουν τα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων: Την πλήρη εφαρμογή του νόμου πλαίσιο, δηλαδή την απόλυτη υποταγή των ΑΕΙ στις ανάγκες των επιχειρήσεων, τη μετατροπή των ίδιων των ιδρυμάτων σε επιχειρήσεις. Γι' αυτό και στη σύνθεσή τους φιγουράρουν στελέχη επιχειρηματικών ομίλων.

Η «δήλωση υποταγής» από τους υποψηφίους, είναι συνέχεια της εκδίωξης του φοιτητικού κινήματος, των εργαζομένων και των οργάνων τους από τις λειτουργίες και τα όργανα του πανεπιστημίου, με στόχο να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, την προσαρμογή των σπουδών στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτή την απόφαση. Να παλέψουν ενάντια στην εφαρμογή του νόμου πλαίσιο, στην μετατροπή των ιδρυμάτων σε συμπληρωματική υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων. Να παλέψουν για το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.  

Comments are closed.