46 κενά δωμάτια στην εστία για όλο το Πανεπιστήμιο Αθήνας

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται:
σε εσένα που τώρα κάνεις αίτηση για εστία και ελπίζεις να πάρεις δωμάτιο. Δεν αρκεί να ελπίζεις! Ξέρεις ποια είναι η κατάσταση. Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας μπήκαν φέτος 1.632 πρωτοετείς και τα κενά δωμάτια στην εστία μας για όλους τους φοιτητές (όχι μόνο τους πρωτοετείς) είναι 46!!!
σε εσένα που μέχρι τώρα πλήρωνες 300 και 400 ευρώ κάθε μήνα για νοίκια και λογαριασμούς  αλλά δεν αντέχεις άλλο γιατί  η οικογένειά σου τσακίζεται από τα βάρβαρα μέτρα και ζητάς πλέον ένα δωμάτιο στην εστία.
σε εσένα που ήσουν ένας από τους 250 που ενώ έκαναν αίτηση πέρυσι, επειδή δεν υπήρχε κενό δωμάτιο αναγκάστηκες είτε να νοικιάσεις, είτε να γυρίσεις στο σπίτι σου και να κάνεις αίτηση πάλι φέτος.
Εμείς πρέπει να σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα!
Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμά μας!
Μην τσιμπήσεις στα λόγια καθηγητών και παρατάξεων που θα σου πουν ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, ότι «δυστυχώς, δεν γίνεται να τους βολέψουμε όλους» και θα απορρίψουν ξανά φέτος τις μισές και πλεόν αιτήσεις. Μην εμπιστευτείς αυτούς που θα σου παρουσιαστούν για φίλοι και θα σου κάνουν δήθεν τη χάρη να πάρεις δωμάτιο!
Μην ανεχτείς να θυσιάσεις τις σπουδές και το μέλλον σου!
Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να έχει κάθε φοιτητής ένα δωμάτιο να μείνει!
Το Πανεπιστήμιο Αθήνας έχει τεράστια ακίνητη περιουσία η οποία αξιοποιείται για επιχειρηματικά «νταραβέρια» με εταιρίες, υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και κτήρια που μπορούν άμεσα να γίνουν εστίες!
Ήδη από πέρυσι το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έχει κάνει μια σειρά κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην δωρεάν στέγαση! Φέτος πρέπει η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά!
Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ΕΚΠΑ, όπως  το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα για τη δημιουργία εστίας.
Τώρα απαιτούμε το ξενοδοχείο “La Mirage” να γίνει δωρεάν φοιτητική εστία στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια
Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.
Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.
Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών εστιών με κρατική δαπάνη.

Comments are closed.