Καμιά Δικαστική απόφαση δεν μπορεί να αμαυρώσει τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας και έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας της χώρας και την καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών ήταν δίκαιος. Αγωνίστηκαν επί 9 μήνες για το δικαίωμα στη δουλειά και για το ψωμί των παιδιών τους. Προκάλεσαν την αλληλεγγύη εκατοντάδων σωματείων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και άλλων λαϊκών οργανώσεων που έκαναν δικό τους τον αγώνα των Χαλυβουργών. Χιλιάδες εργάτες, χιλιάδες νέοι από τη χώρα μας και το εξωτερικό στήριξαν ηθικά και υλικά τους Χαλυβουργούς σε όλη την 9μηνη διάρκεια της απεργίας. Ήταν τιμή για μας τους φοιτητές και σπουδαστές να σπουδάζουμε τη ζωή πλάι σε αυτούς που την παράγουν.

Την απεργία αυτή καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να την μειώσει, να την αμαυρώσει. Οι Χαλυβουργοί με το παράδειγμα τους, με τον αγώνα τους, με τη στάση τους στο δικαστήριο έδωσαν μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκε για μια ακόμα αφορά η σαπίλα των καπιταλιστών και του συστήματος τους. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα από την εργοδοσία και την κυβέρνηση: απολύσεις, τρομοκρατία, ΜΑΤ και τώρα το δικαστήριο, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας των Χαλυβουργών.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης, των δικαστηρίων, των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μας φοβίζει. Μας πεισμώνει για να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το παράδειγμα των Χαλυβουργών ήταν και θα παραμείνει πηγή έμπνευσης για όλους φοιτητές και σπουδαστές όλης της Ελλάδας.

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Comments are closed.