Αλληλεγγύη και στήριξη του δίκαιου απεργιακού αγώνα των διοικητικών! Καμιά απόλυση! Καμιά διαθεσιμότητα! Να υλοποιηθεί τώρα η δέσμευση του υπουργού!

Με αφορμή τη λήξη του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων 8 πανεπιστημίων της χώρας η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) έχει προκηρύξει απεργία για την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Μάη. Κεντρικά αιτήματα είναι να υλοποιηθούν από πλευράς υπουργείου Παιδείας οι δεσμεύσεις των προηγούμενων συναντήσεων, δηλαδή η άμεση υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, η διασφάλιση επανένταξης όλων των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθώς κι εκείνων που ο κλάδος καταργείται και να παρθεί πίσω το σύστημα «αξιολόγησης».

Με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε ως σύλλογος τα δίκαια αιτήματα και το δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων. Ο πολύμηνος σκληρός αγώνα που δώσανε στην αρχή της χρονιάς οι εργαζόμενοι με τη στήριξη και ενίσχυση των φοιτητικών συλλόγων επέφερε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση του υπουργού ότι κανένας εργαζόμενος δε θα απολυθεί, ότι όλοι θα επανατοποθετηθούν σε διοικητικές θέσεις.

Τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο αξιοποιεί ως εκβιασμό να περάσουν οι εσωτερικοί οργανισμοί στα ιδρύματα διαφορετικά θα προχωρήσεις στις απολύσεις!!! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με εκβιασμούς και απειλές θα υποτάξουν τους εργαζομένους και τους φοιτητές.

Τους βροντοφωνάζουμε: δεν εκβιαζόμαστε! δεν υποτασσόμαστε!

Κυβέρνηση και Ε.Ε. έχουν αποφασίσει να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμα μας στη μόρφωση!

Με τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τινάζονται στον αέρα μια σειρά λειτουργίες των ιδρυμάτων (φοιτητική μέριμνα, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γραμματείες, οικονομικές-διοικητικές υπηρεσίες), ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο και παραδίδουν τα ιδρύματα κομμάτι κομμάτι στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι φοιτητές να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με την υποχρηματοδότηση, τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, το κούρεμα των αποθεματικών τους τα ιδρύματα οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα ψίχουλα που δίνουν στις σχολές είναι όσα περισσεύουν  από τα δισεκατομμύρια με τα οποία ταΐζουν τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Με τη δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων οδηγούν τη γνώση να δίνεται με το κομμάτι ως εμπόρευμα. Σπάνε τον ενιαίο χαρακτήρα των σπουδών, κατεδαφίζουν τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα έχει απομείνει στις σπουδές μας. Εξισώνουν τα πτυχία μας με των κολεγίων.

Θέλουν να μας διαγράφουν γιατί τους είμαστε «κόστος» όταν έχουν φροντίσει να εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές μας.

Μας θέλουν πελάτες στο πανεπιστήμιο Α.Ε. που ετοιμάζουν.

Η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. κλείνει τα πανεπιστήμια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τα ανοίγει διάπλατα για τις επιχειρήσεις.

Έχουμε την ευθύνη και τη δύναμη να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης!

Να τους στείλουμε πίσω τον εκβιασμό!

Απαιτούμε:

Kαμιά απόλυση προσωπικού σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Tώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που κουρεύτηκαν

Oύτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-βιβλία

Kατάργηση του νόμου-πλαίσιο και του Σχεδίου Αθηνά. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Έξω οι manager και οι επιχειρήσεις από τις σχολές

Mόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Comments are closed.