Η κατάσταση με την καθαριότητα στις σχολές μας έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Το τελευταίο διάστημα οι σχολές μας δεν έχουν ουσιαστικά ούτε μία καθαρίστρια!!! Αφού πρώτα οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει την καθαριότητα του ΕΚΠΑ έκαναν την δουλειά τους, έβγαλαν τα κέρδη που ήθελαν αφήνοντας τις καθαρίστριες έως και 7 μήνες απλήρωτες, τώρα απέλυσαν όλες τις καθαρίστριες και έφυγαν σαν κύριοι…

Αποτέλεσμα;;;  Οι σχολές μας γεμάτες σκουπίδια με την κατάσταση κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για την υγεία μας.

Φτάνει πια! Δεν δεχόμαστε η καθαριότητα των σχολών μας να εξαρτάται από τα κέφια και τα σχέδια του κάθε εργολάβου!

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ήρθε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-επιχειρήσεων που θέλει ένα Πανεπιστήμιο Α.Ε ανοιχτό για τις επιχειρήσεις, κλειστό για τις ανάγκες των φοιτητών. Ένα Πανεπιστήμιο με διαγραφές φοιτητών, δίδακτρα, πτυχία κουρελόχαρτα με σκόρπιες γνώσεις με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ένα Πανεπιστήμιο που το προσωπικό δεν θα είναι επαρκές, μόνιμο και σταθερό, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα αλλά θα είναι ελάχιστο με τους εργολάβους να αναλαμβάνουν σταδιακά τα πάντα.

Τι σημαίνει ο εργολάβος να έχει την εύθηνη για την καθαριότητα;;;

 

Σημαίνει ότι οι καθαρίστριες θα δουλεύουν απλήρωτες, για ψίχουλα, με τσακισμένα δικαιώματα. Σημαίνει ότι όποια αντιδράει στις άθλιες συνθήκες θα απολύεται, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Σημαίνει ότι οι σχολές μας θα είναι τόσο καθαρές όσο θα συμφέρει τα κέρδη του κάθε εργολάβου.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία Πρύτανη-καθηγητών!!!

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση ο Πρύτανης έκανε πρόταση στις καθαρίστριες να δουλεύουν 1,5 ώρα την μέρα με 3 ευρώ μεροκάματο και χωρίς ασφάλιση! Συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Ενώ η αντιπρόταση αρκετών «έξυπνων» καθηγητών ήταν να προσλάβουν φοιτητές και καθηγητές με δικά τους λεφτά καθαρίστριες ή ακόμα και να αντικαταστήσουν οι ίδιοι οι φοιτητές τις καθαρίστριες!

Κανένας φοιτητής να μην συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα!

Comments are closed.