Σχόλιο για την απόκρυψη της δράσης φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων από τα ΜΜΕ

Το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί σε ακραίο βαθμό το εξής φαινόμενο: Η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών, αποκρύπτει συστηματικά τις θέσεις, τις αποφάσεις και τη δράση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά μόνο το τελευταίο 15ήμερο, δεν προβλήθηκαν σχεδόν πουθενά – παρά το γεγονός ότι έχουν σταλεί στα ΜΜΕ εκατοντάδες ανακοινώσεις και δελτία τύπου – τα εξής:

  • Οι θέσεις και οι διεκδικήσεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και δεκάδων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων ενάντια στη διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών».
  • Η παράσταση που έκαναν 14 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στα κόμματα της Βουλής ύστερα από πρόταση του ΜΑΣ, την Τρίτη 26/8 (μέρα που κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις διαγραφές φοιτητών από τον Υπ. Παιδείας) για να καταθέσουν τις διεκδικήσεις τους ενάντια στις διαγραφές αυτές.
  • Η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας 15 φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας ύστερα από πρόταση του ΜΑΣ, την Πέμπτη 28/8 ενάντια στις διαγραφές φοιτητών.
  • Οι κινητοποιήσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε Περιφέρειες, Πρυτάνεις, Προέδρους ΤΕΙ, Κοσμήτορες και Προέδρους τμημάτων για το ίδιο θέμα σε όλη την Ελλάδα.

Αντίθετα τυγχάνουν υπερπροβολής ενέργειες μελών συγκεκριμένων παρατάξεων, που ούτε καν προτάθηκαν σε κάποιον φοιτητικό ή σπουδαστικό σύλλογο όπως η παρέμβαση στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της πρυτανικής αρχής του ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για έναν απαράδεκτο αποκλεισμό που προσβάλει τους ίδιους τους συλλόγους των φοιτητών και των σπουδαστών και μόνο ερωτηματικά γεννά.

Ζητάμε να σταματήσει.   

Comments are closed.