Δελτίο τύπου φοιτητικών συλλόγων

Μετά από απόφασή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωλογικού, Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού και Τούρκικων Σπουδών θα πάνε αύριο Παρασκευή 7 Νοέμβρη στις 10:00 στο κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και θα απαιτήσουν συνάντηση με τον Πρύτανη για να του θέσουν τις διεκδικήσεις τους και να απαιτήσουν να πάρει θέση ο Πρύτανης για τα μεγάλα προβλήματα των φοιτητών του Ιδρύματος. Αμέσως μετά τη συνάντηση στο χώρο της Πρυτανείας οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου. Οι διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων είναι οι εξής:

       Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

       Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές.

       Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούν σε εστίες στην ευθύνη του κράτους. Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστία. 

       Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών του Ιδρύματος.

       Να καθαριστούν τώρα οι σχολές μας.

       Να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες απ’ το Ίδρυμα και να προσληφθούν και όσες απαιτούνται για την κάλυψη της καθαριότητας του ΕΚΠΑ.

       Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία. Κανένα υπεράριθμο εργαστηριακό τμήμα ή θεωρία.

       Οι πρωτοετείς που θα πάρουν μεταγραφή να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια. Να μην χάσει κανείς το 1ο εξάμηνο. Να δοθεί άμεσα νέα βεβαίωση για να μπορούν να έχουν μειωμένα εισιτήρια.

       Να φύγουν οι εταιρίες και οι εργολάβοι από τις σχολές. Έξω η εταιρία security από το ΕΚΠΑ.

       Να μην περάσουν οι νέοι Οργανισμοί των ιδρυμάτων που εφαρμόζουν τον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο.

       Καμιά διαγραφή φοιτητή που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Comments are closed.