Η υποκρισία της Πρυτανείας δεν έχει όρια!

Την Δευτέρα 15 Δεκέμβρη η πρυτανεία του ΕΚΠΑ κάλεσε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα σε έντονη διαμαρτυρία για την υποχρηματοδότηση και την εκρηκτική κατάσταση του Ιδρύματος οργανώνοντας «ανθρώπινη αλυσίδα».
Η στάση της Πρυτανείας είναι προκλητική! Τους πήρε ο πόνος για τα προβλήματα των σχολών μας; Η Πρυτανεία δεν είναι που εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων δηλώνοντας ότι «οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν» μετατρέποντας το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση; Η Πρυτανεία δεν είναι που στη Σύγκλητο στις 27 Νοέμβρη μας ανακοίνωσε ότι θα απολύσει άλλους 150 συμβασιούχους που εργάζονταν στο ΕΚΠΑ με αποτέλεσμα να κλείσουν βιβλιοθήκες και γραμματείες; Η Πρυτανεία δεν είναι που απέλυσε τους φύλακες; Η Πρυτανεία δεν είναι που έχει αφήσει τις σχολές μας μέσα στη βρώμα τόσους μήνες απολύοντας όλες τις καθαρίστριες ; Η Πρυτανεία δεν είναι που από κοινού με το Υπουργείο επί τρεις μήνες έκαναν μπαλάκι τους φοιτητές υπομετεγγραφή; Η Πρυτανεία δεν είναι που προχωρά στη διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών;
Αυτοί που χθες μας φέρνανε τα ΜΑΤ σήμερα παρουσιάζονται στο πλευρό μας!
Τα ψεύτικα δάκρυα του Πρύτανη δεν μας πείθουν! Η τωρινή διοίκηση ,όπως και οι προηγούμενες, εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική! Η ίδια διοίκηση μάλιστα είναι αυτή που ακριβώς για να περάσει ανεμπόδιστα η πολιτική που τσακίζει τις σπουδές μας το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Μπροστά στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και των εργαζομένων ο Πρύτανης απαντούσε με ΜΑΤ, εισαγγελείς και λοκ-άουτ, με αντικατάσταση των συλλόγων και των οργάνων μας από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.
Οι φοιτητές πρέπει πιο αποφασιστικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουν την επίθεση που δεχόμαστε. Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, σε κάθε σύλλογο, σε κάθε έτος να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Comments are closed.