Οικότροφοι ΦΕ Αθηνών: Κατάληψη στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Να δοθούν τώρα λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα

Από το πρωί της Παρασκευής φοιτητές από διάφορες σχολές οι οποίοι στεγάζονται στη Φοιτητική Εστία Αθηνών προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).  Στο κτίριο ο Σύλλογος Οικοτρόφων της ΦΕΑ έχει αναρτήσει πανό που αναγράφει «Υπουργείο, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΑΣΟΕΕ μας ρημάζετε την εστία, μας κλείνετε το εστιατόριο! Δώστε λύση τώρα».

Οι φοιτητές με την κινητοποίησή τους απαιτούν:- Να ανοίξει ξανά το εστιατόριο της Εστίας που έχει κλείσει. Να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση για όλους τους εστιακούς.- Πόσιμο και καθαρό νερό.- Στρώματα και έπιπλα για όλους τους πρωτοετείς.- Συντήρηση και επισκευή στα μπάνια και τις τουαλέτες των δωματίων.- Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους εστιακούς. 
Υπάρχει σχεδιασμός δράσης από τη συνέλευση των φοιτητών της ΦΕΑ και Συλλόγων από άλλες εστίες. Όπως σημειώνουν οι οικότροφοι φοιτητές με ανακοίνωσή τους: «Η υπόθεση των εστιακών μάς αφορά όλους. Θα μείνουμε μέχρι να βρεθεί λύση. Η κατάληψη συνεχίζεται. Ζητάμε στήριξη από όλους τους Συλλόγους».

Comments are closed.