Για την κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Από νωρίς το πρωί οικότροφοι από τις εστίες τις Αττικής με το ΜΑΣ συντόνισαν τον αγώνα τους και προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Ο λόγος είναι τα οξυμένα προβλήματα των εστιών μας. Σαν να μην έφταναν όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας να σπουδάσουμε, τη Δευτέρα 9/11 στην εφορεία που εξέτασε τις εισδοχές στη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ, οι αιτήσεις για εισδοχή αριθμούσαν τις 326 ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια μόνο 162!!!
Δηλαδή, 164 φοιτητές αυτή τη στιγμή πετιούνται εκτός εστίας και κυριολεκτικά μένουν εκτός σπουδών!
Στη ΝΦΕ ΕΜΠ υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι έμειναν εκτός εστίας τη στιγμή που έχουν ανάγκη για δωμάτιο λόγω παραβίασης του εισοδηματικού κριτηρίου για μερικές δεκάδες ευρώ!
 
Εδώ και τώρα απαιτούμε:
  • Άμεση ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο για τους συναδέλφους μας που δεν πήραν δωμάτιο στην εστία με ευθύνη του ΕΚΠΑ.
  • Άμεσα να δοθούν δωμάτια στους φοιτητές στη ΝΦΕΕΜΠ που έχουν κάνει αίτηση.
  • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους.  Επισκευή και ανακαίνιση όλων των εστιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Εμείς οι εστιακοί φοιτητές συντονίζουμε τον αγώνα και τη δράση μας γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Το δικαίωμα στην δωρεάν στέγαση αφορά όλους τους φοιτητές. Θα μείνουμε μέχρι να βρεθεί λύση. Ζητάμε στήριξη από όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.

Comments are closed.