ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι χιλιάδες μετεγγραφέντες φοιτητές είναι τραγική! Με την χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας μαθαίνουμε ότι μένουν έξω από τη σχολή τους 4534 φοιτητές!!

Για εμάς που δεν καταφέραμε να περάσουμε στις σχολές που έχουμε επιλέξει  η μετεγγραφή ήταν η μόνη λύση που είχαμε για να σπουδάσουμε! Είμαστε παιδιά που δύσκολα τα βγάζουμε πέρα με χαμηλό εισόδημα ή με προβλήματα υγείας στις οικογένειες μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σπουδάσουμε σε μία πόλη μακριά από τον τόπο διαμονής μας! Μάλιστα κόπηκαν μέχρι και φοιτητές που είχαν μέχρι 6 και 7 μόρια!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό! Πρέπει να συντονιστούμε και να παλέψουμε ώστε κανένας φοιτητής να μην μείνει έξω από τη σχολή του! Να γίνουν όλες οι αιτήσεις δεκτές!

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι! Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι συμφοιτητές μας από την αρχιτεκτονική πέρυσι και τελικά μετά από αγώνες κατάφεραν να τους πάρουν όλους στο τμήμα τους!


Μάλιστα γνωρίζουμε ότι οι Διοικήσεις των σχολών έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν το ποσοστό των μετεγγραφέντων στο κάθε τμήμα και άρα να μας δεχτούν όλους! Πρέπει όμως να πιέσουμε!

Συντονίζουμε τη δράση μας και προχωράμε σε:

  • Κινητοποιήσεις στις πρυτανείες των σχολών τη Δευτέρα
  • Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 22/01 στις 12 το μεσημέρι

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:6975303453 Δέσποινα, 6980432522 Γωγώ

Συντονίζουμε τη δράση μας και μέσα από το facebook: «Κάτω τα χέρια από τις μεταγραφές μας»

Comments are closed.