Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Κατάρτισης, ύστερα από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Φοιτητές και σπουδαστές, με κύριο σύνθημα «Διαλύουν την Ασφάλιση, διαλύουν τις σπουδές και τα δίνουν όλα στις πολυεθνικές», συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο, διατρανώνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τη συγκυβέρνηση και το κεφάλαιο να τους στερήσουν το μέλλον.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Τουρκικών Σπουδών, Φιλοσοφική, Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, ΣΕΜΦΕ, Πληροφορική, Νοσηλευτική ΑΕΙ, Οδοντιατρική, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτική ΤΕΙ, Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Φοιτητική Εστία Αθηνών, Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ).
Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Σπύρος Κακαβούλης, εκπρόσωπος του ΣΥΣΔΙΕΚ, αφού ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλους τους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ για τις συνέπειες του νέου Ασφαλιστικού και έχει πραγματοποιήσει πλήθος περιοδειών ενημέρωσης, επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση τα βάζει με όλους με τη μία, με το σύνολο της λαϊκής πλειοψηφίας, αφήνοντας απ' έξω μία κατηγορία, την οποία ενισχύει κιόλας. Αυτή του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας . Με λίγα λόγια την οικονομική ολιγαρχία».
Στην ομιλία του περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που λειτουργούν τα δημόσια ΙΕΚ και έκλεισε, λέγοντας ότι «ο Σύλλογος θα πρωτοστατήσει με τη σειρά του, στο πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα όσων καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν έτσι».
Ο Χρήστος Κούκος, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορικού – Αρχαιολογικού, κάλεσε όλους τους εκλεγμένους στα ΔΣ των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, αλλά και κάθε φοιτητή – σπουδαστή που αγωνιά, να μπει στον αγώνα απέναντι στο νεκροταφείο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Όπως σημείωσε «έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε την κλεψιά στα ταμεία όπου βρίσκονταν οι κόποι, ο ιδρώτας και οι θυσίες των γονιών και των παππούδων μας. Να τους κάνουμε το βίο αβίωτο. Ξεκινάει μια πραγματική μάχη πολιορκίας της κυβέρνησης, με σκοπό να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό έγκλημα. Το επόμενο διάστημα η καρδιά όσων αγωνιούν για το μέλλον τους, όσων δεν βαστούν το άδικο, όσων ζητούν σπουδές και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, θα χτυπά στα μεγαλειώδη μπλόκα των αγροτών, στις απεργίες των εργατών στα λιμάνια, στις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα το Σάββατο, στην απεργία στις 4 Φλεβάρη».
Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με πορεία στη Βουλή.
«Η επίθεση στο παρόν και το μέλλον μας πρέπει να πάρει απάντηση. Δεν θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν το μέλλον! Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Δεν ανεχόμαστε οι κόποι μας για να πάρουμε το πτυχίο μας και να δουλέψουμε στο επάγγελμα που επιλέξαμε να πάνε "στράφι". Σαρώνεται ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα, καθώς εμείς θα μπαίνουμε με το νέο σύστημα στη δουλειά, επί της ουσίας χωρίς δικαιώματα», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. «Δεν είναι "ρεαλιστικό" ούτε σύγχρονο, το 2016, με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας, να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια και βάλε… για να πάρουμε μια σύνταξη – φιλοδώρημα ούτε 384 ευρώ, 1 στους 2 νέους να είναι άνεργος και ανασφάλιστος. Για την Κοινωνική Ασφάλιση χύθηκε το αίμα χιλιάδων σε σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μιλάμε για τον ιδρώτα και τους κόπους των γονιών και των παππούδων. Τα παραμύθια ότι οι αλλαγές γίνονται για τη "βιωσιμότητα" των Ταμείων ακούγονται απ' όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Κάθε φορά οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα Ταμεία, δίνοντας ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες. Μόνο τα τελευταία 4 χρόνια, πάνω από 16 δισ. ευρώ έχουν "κουρευτεί" από τα αποθεματικά των Ταμείων των εργαζομένων, για να πληρώσουν τα σπασμένα για ένα χρέος που δεν δημιούργησαν. Θα επιτρέψεις αυτό το έγκλημα;», υπογραμμίζει το ΜΑΣ.