Για την κοινή σύσκεψη 13 Φοιτητικών- Σπουδαστικών συλλόγων από τις σχολές της Αθήνας

Την Τετάρτη 2/3 στο κτήριο της Νομικής διοργανώθηκε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι από τους συλλόγους Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Φυσικού, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφων, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας ,εκλεγμένοι σε ΔΣ από όλες τις σχολές της Αθήνας καθώς και άλλοι αγωνιστές φοιτητές και σπουδαστές.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν «συμπεράσματα από τους πρόσφατους αγώνες για τις σπουδές και το μέλλον μας και σχεδιασμός- κλιμάκωση για τη συνέχεια». Η εισηγητική ομιλία και η πλούσια πείρα που μεταφέρθηκε από τους ομιλητές επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας, ανέδειξαν τις δυνατότητες που έχει το φοιτητικό κίνημα πλάι στο εργατικό να βάλει εμπόδιο στην επίθεση στη μόρφωση και τη ζωή μας, συνέβαλλε στη διεξαγωγή πλούσιων συμπερασμάτων για το επόμενο διάστημα! Υπήρξε γόνιμος προβληματισμός για την ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα, για τη γραμμή πάλης ενάντια σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ που πρέπει να κυριαρχήσει σήμερα στο φοιτητικό κίνημα, για τη διαπάλη με την κυβέρνησης αλλά και δυνάμεις μες τις σχολές που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα.

Το επόμενο διάστημα οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι δεν το βάζουμε κάτω!

Για τη συνέχεια προτείνουμε:

  • Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό έγκλημα
  • Παρεμβάσεις στις σχολές. Με διήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων στις 9-10/3 για τα οξυμένα προβλήματα κάθε σχολής σε διοικήσεις, λέσχες σίτισης, ΕΛΚΕ κτλ.
  • Κορύφωση αυτής της δραστηριότητας με μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/3 στο κέντρο της Αθήνας.
  • Συμμετοχή στην κοινή σύσκεψη που καλούν τα εργατικά σωματεία στην Αθήνα το Σάββατο 5/3 στις 10πμ στον κινηματογράφο "Αλκυονίς" και στην συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια με πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.
  • Συμμετοχή στις 8 Μάρτη στη συγκέντρωση 6:30 μμ στα προπύλαια για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
  • Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης! Την Δευτέρα 21/3, παγκόσμια ημέρα  ενάντια στο ρατσισμό, παίρνουμε πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές, με συναυλίες, δρώμενα κτλ και επισκεπτόμαστε οργανωμένα τα hotspots για να παραδώσουμε την υλική βοήθεια που θα συγκεντρώσουμε.

Comments are closed.