Πρόταση προς τα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων

Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις! Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο- εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την ολόπλευρη στήριξη της ΝΔ, φέρνει αιφνιδιαστικά, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σήμερα προς ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο που επικυρώνει τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες!

Τους έπνιξαν στο Αιγαίο, τους εγκλώβισαν στη χώρα μας κυριολεκτικά σε φυλακές, τα Hotspots, κάτω από άθλιες συνθήκεςκαι τώρα κυβέρνηση- ΕΕ έρχονται να ολοκληρώσουν όλο αυτό το έγκλημα εις βάρος των προσφύγων με νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τα εξής:

  • Πλέον θα είναι νόμος η φυλάκιση των προσφύγων σε κλειστά κέντρα κράτησηςκάτω από άθλιες συνθήκες, τα hotspots!
  • Φέρνει ακόμα πιο βαθιά το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δημιουργώντας επικίνδυνες εξελίξεις για εμάς και τις οικογένειες μας!

Ουσιαστικά: Παραβιάζεται μέχρι και η συνθήκη της Γενεύης,  φτιάχνονται παντού Αμυγδαλέζες, καταπατούνται τα δικαιώματα των προσφύγων, εντείνεται ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα, ενώ θα έχουν ρόλο σε όλα τα επίπεδα οι αμαρτωλές ΜΚΟ.

Δεν το ανεχόμαστε! Τώρα κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, το όπλο μας!

Το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες οι φοιτητές και σπουδαστές δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τις οικογένειες τους! Τώρα είναι ώρα που δεν πρέπει να τους παρατήσουμε στην τύχη τους!

Στα τσακίδια το νομοσχέδιο τους! Να το πάρουν πίσω!

Διεκδικούμε

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους. Απειθαρχία στο Δουβλίνο 2, την Σέγκεν και τις υπόλοιπες αποφάσεις εγκλωβισμού της Ε.Ε.
  •  Αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας, να φύγουν οι ΝΑΤΟικές φρεγάτες από το Αιγαίο.

Όλοι σήμερα στο συλλαλητήριο σωματείων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 7:00 μμ στα Προπύλαια!

Comments are closed.