ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Μ.Α.Σ για την κατάθεση ψηφίσματος αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό την Πέμπτη 26 Μάη

   

    Την Πέμπτη 26/5 αντιπροσωπία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του ΠΑΜΕ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Γαλλική Πρεσβεία με στόχο να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας της Γαλλίας ενάντια στο αντεργατικό πακέτο μέτρων Ελ Κομρι.

    Σε μια προκλητική κίνηση, η πρεσβεία της Γαλλίας αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των Συνδικάτων και των συλλόγων, πράξη η οποία έρχεται ως συνέχεια των τρομοκρατικών τακτικών και των απειλών της Γαλλικής κυβέρνησης στους αγωνιζόμενους απεργούς! Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει!Ως Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια σε ένα νόμο που προωθεί την παραπέρα εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη παράλληλα διευκολύνει τους εργοδότες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις.

    Αποδεικνύεται πως η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα της νέας γενιάς είναι ενιαία σε όλες τις χώρες της ΕΕ, άσχετα αν έχουν μνημόνια ή όχι, άσχετα αν οι κυβερνήσεις ονομάζονται «αριστερές», «κεντροαριστερές» «δεξιές» κλπΑλληλεγγύη στον αγώνα του λαού και της νεολαίας στη Γαλλία.Δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, τη μόρφωση και τη ζωή!

    Αντίστοιχο ψήφισμα έχει ήδη κατατεθεί από τις δυνάμεις του ΜΑΣ σε μια σειρά από σχολές και ήδη στηρίζεται από τους εξής φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους: Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Πληροφορικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Χημικού, Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών ,Οδοντοτριατικής.

Comments are closed.