ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ LEDRA HOTEL

 

Εδώ και πάνω από 3 μήνες οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Athens ledra βρίσκονται απλήρωτοι και αυτό γιατί η μεγαλοεργοδοσία του Ξενοδοχείου προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της και να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, πατώντας πάνω στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ανέστειλε τη λειτουργία της επιχείρησης επιχειρώντας να πετάξει στο δρόμο μέσα σε μία νύχτα τους 150 και πλέον εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου να αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστιες δυσκολίες προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι αλλά και να καταφέρουν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους. Βέβαια το αποτέλεσμα είναι εξ ολοκλήρου αντίθετο για την εργοδοσία για την οποία κλείσιμο της επιχείρησης δεν σημαίνει καταστροφή αλλά στροφή σε νέες πιο κερδοφόρες επενδύσεις!

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μάθημα για κάθε φοιτητή και σπουδαστή! Γιατί μέσα από αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι κι οι αγώνες τους αυτοί οι οποίοι κλείνουν τις επιχειρήσεις αλλά η εργοδοσία και η δίψα της για περισσότερα κέρδη! Αποδεικνύεται ακόμα ότι η λεγόμενη «ανάπτυξη» δε θα είναι αναίμακτη για εμάς και τις οικογένειες μας αλλά θα στηριχτεί πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας στις σπουδές και το μέλλον μας! Για παράδειγμα ο κλάδος του τουρισμού και των μεγαλοξενοδόχων γνωρίζουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη των κερδών τους, όμως την ίδια στιγμή για να στηριχτεί αυτή η ανάπτυξη προχωράνε και σε απολύσεις σαν και αυτή στο Athens ledra, καταστρέφοντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Το συγκεκριμένο όμως γεγονός αποτελεί και μάθημα για την αγωνιστική στάση που θα κληθούμε να κρατήσουμε στην επίθεση που θα δεχτούμε σαν αυριανοί εργαζόμενοι αλλά και στο τσάκισμα των σπουδών μας σαν φοιτητές και σπουδαστές σήμερα: Στάση αγωνιστική με οργάνωση μέσα από τους συλλόγους μας, κόντρα στις φωνές που μας καλούν να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, ενάντια συνολικά στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ!

         Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Athens Ledra είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και για την καταβολή μέχρι και του τελευταίου ευρώ που αφορά σε δεδουλευμένες αποδοχές τους. Δεν θα επιτρέψουν να περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας και των στυλοβατών της που για χρόνια ολόκληρα αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία του ξενοδοχείου με τους ίδιους εργαζόμενους γιατί αυτοί το «έχτισαν» και με όλα τα κατακτημένα δικαιώματά τους.

 

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους με κάθε τρόπο! Ενημερώνουμε κάθε αμφιθέατρο και συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης ώστε και με τη δική μας συμβολή οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγώνα τους! Οργανώνουμε επισκέψεις των συλλόγων μας στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου ώστε να παραδώσουμε την αλληλεγγύη που θα συλλέξουμε!

Comments are closed.