Κάλεσμα μπροστά στην 7η πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 15 Ιανουαρίου στο ΤΕΙ Πειραιά

«Οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης! Παίρνουμε θέση μάχης ενάντια σε Κυβέρνηση-ΕΕ-μονοπώλια! Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!»

 Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο, κάθε φοιτητή και σπουδαστή να πάρει θέση μάχης ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που τσακίζει το δικαίωμα μας στη ζωή, τη μόρφωση και τη δουλειά.  Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, οργανώνουμε το δικό μας σχέδιο αντεπίθεσης, για να διεκδικήσουμε το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει!

Η εκτελεστική γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) συνεδρίασε στις 25 Νοεμβρίου και αποφάσισε τη διοργάνωση της 7ης πανελλαδικής συνάντησης του ΜΑΣ. Κάθε φοιτητής και σπουδαστής που προβληματίζεται για τις σπουδές και το μέλλον του, έχει συμφέρον να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης σε κάθε σύλλογο, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις στους συλλόγους, τα έτη, τα τμήματα για συμμετοχή στην πανελλαδική συνάντηση. Να ανοίξει η συζήτηση γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο και τη γραμμή πάλης του ΜΑΣ.

Το ΜΑΣ είναι η μοναδική πανελλαδική συσπείρωση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Μόνο πέρυσι, στην 6η πανελλαδική του συνάντηση συμμετείχαν 54 σύλλογοι, 154 επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα! Παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών κόντρα σε όλα τα εμπόδια που μπαίνουν για να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε, να ζήσουμε. Έχει γραμμή σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τα στηρίζουν. Παλεύει ενάντια σε φαινόμενα εκφυλισμού, τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στους συλλόγους, πρωτοστατεί στην οργάνωση γενικών συνελεύσεων, συνελεύσεων στα έτη, στην άνοδο του βαθμού οργάνωσης των φοιτητών και σπουδαστών!

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν! Έχουμε νέα πείρα από τις πρόσφατες μεγάλες μάχες που δώσαμε, όπως το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 3 Νοέμβρη, από τους αγώνες που δίνουν οι μετεγγραφέντες φοιτητές, από τις απεργιακές μάχες μαζί με το λαό, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε σχολή! Μέσω της ανταλλαγής πείρας εμπλουτίζουμε την αγωνιστική μας δράση, ανταλλάζουμε ιδέες και απόψεις για το πως θα ζωντανέψουμε τους συλλόγους μας, πως θα τους κάνουμε κάστρα αντίστασης ενάντια στην πολιτική που τα παίρνει από εμάς για να τα δώσει στους λίγους τσακίζοντας τα δικαιώματά μας.

 

 Η 7η πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται μέσα την περίοδο όπου εντείνεται η επίθεση από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ στο δικαίωμα μας στη μόρφωση και τη δουλειά! Αυτό φαίνεται και από το νέο κρατικό προϋπολογισμό που συνεχίζει την υποχρηματοδότηση τις σχολές μας. Τα τελευταία μόνο χρόνια έχουν κλαπεί από τις σχολές μας 100.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι σπουδές μας να υποβαθμίζονται λόγω τεράστιων ελλείψεων σε καθηγητές και υποδομές. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωράει σε νέο γύρο επίθεσης στις σπουδές μας, σχεδιάζοντας την προώθηση του λεγόμενου Ενιαίου Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης.  Στόχος τους είναι να προετοιμαστεί το κατάλληλο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που έχει ανάγκη η αγορά. Να είναι έτοιμο να πάει από δουλειά σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, να δέχεται χωρίς αντίσταση την εκμετάλλευση,  διατεθειμένο να πάει από χώρα σε χώρα, από ίδρυμα σε ίδρυμα και να αγοράζει πανάκριβα πιστοποιητικά και μεταπτυχιακά. Η αγωνία για το μέλλον μας ως απόφοιτοι μεγαλώνει, τη στιγμή που 1 στους 3 νέους επιστήμονες είναι άνεργος, 2 στις 3 νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης!

 

Η συνάντηση του ΜΑΣ αποτελεί αγωνιστική διεργασία μέσα στο φοιτητικό κίνημα, διεργασία από την οποία οι φοιτητές και σπουδαστές παίρνουμε δύναμη, χτίζουμε τη δική μας ενότητα στη βάση των κοινών μας προβλημάτων, κόντρα σε όσους τσακίζουν τις σπουδές και το μέλλον μας! Μπορεί να δώσει νέα ώθηση ώστε από καλύτερες θέσεις το φοιτητικό κίνημα να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 Δυναμώνουμε το ΜΑΣ! Δυναμώνουμε τη φωνή και τον αγώνα μας! 

Comments are closed.