Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 18:30 στην Ομόνοια!

Οι φοιτητές και σπουδαστές, σε κάθε σχολή, έτος και αμφιθέατρο, δε σκύβουμε το κεφάλι! Ξεσηκωνόμαστε τώρα! Να μείνει στα χαρτιά η νέα συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ!

Αυτή είναι η μόνη μας επιλογή! Να δυναμώσουμε την επίθεση απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που φέρνει ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας για το λαό και τη νεολαία μπροστά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης!  

·         Μειώνει και άλλο το εισόδημα των οικογενειών μας. Αυξάνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές  στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

·         Επεκτείνει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει αύριο. Εδραιώνει την ελαστική, εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, προωθεί τον υποκατώτατο μισθό.

·         Απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τις ομαδικές απολύσεις.  Δίνοντας το ελεύθερο στους εργοδότες να απολύουν κατά δεκάδες σε μια νύχτα και να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να πιέσουν τους μισθούς ακόμα πιο κάτω.

·         Προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις ενισχύοντας και με αυτό το τρόπο την ανάγκη για κερδοφορία των μονοπωλίων.

Στήνουμε το δικό μας τείχος απέναντι στη νέα συμφωνία-λεηλασία!

 

   Δεν πιάνουν τα ψέματα και η κοροϊδία  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

 

ότι «θα βγούμε κερδισμένοι από την ανάπτυξη της οικονομίας»! Η ανάπτυξη τους θα κτιστεί πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας, στα 3 μνημόνια που όλοι μαζί ψήφισαν  και στο 4ο που τώρα παζαρεύουνε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει τη δική μας δυστυχία, γιατί αφορά τα κέρδη των μονοπωλίων που ο λαός θα τα πληρώνει είτε σε συνθήκες κρίσης, είτε ανάπτυξης.

περί «αντισταθμιστικών»! Αντισταθμιστικά σημαίνει: Ζεστό χρήμα και παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.  Και εάν περισσέψει κάτι, θα δώσει και κανά ψίχουλο στους "ακραία" φτωχούς. Αυτή είναι "δίκαιη αναδιανομή" της κυβέρνησης στα μονοπώλια μοιράζει χρήμα και στο λαό μοιράζει φτώχεια.

που αξιοποιεί τις υπαρκτές κόντρες μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ για να το παίξει ότι διαπραγματεύεται δήθεν για το λαό. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι κόντρες δεν αφορούν το λαό μας αλλά το ποια μονοπώλια θα βγουν περισσότερο ωφελημένα από την  κρίση σε σχέση με άλλα! Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση «το παλεύει κόντρα στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ». Την ίδια στιγμή που η ίδια η υπουργός οικονομικών ισχυρίζεται ότι η τα μέτρα είναι αποφασισμένα και συμφωνημένα, ανεξάρτητα από τους τσακωμούς που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ, ΔΝΤ.

 

Δεν χαραμίζουμε τη ζωή μας περιμένοντας νέες συμφωνίες-λεηλασίες!

Διεκδικούμε

Ø  να δουλέψουμε στο αντικείμενο που σπουδάσαμε με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Ø  αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Ø  Δωρεάν μετακίνηση, σίτιση, βιβλία, φωτοτυπίες, αναλώσιμα για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.

 

Να μείνει στα χαρτιά η νέα συμφωνία!

        Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ,

7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup, 18:30  πλ. Ομόνοιας

Comments are closed.