Ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας του Μ.Α.Σ. για τη 1η Μάη

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Παλεύουμε μαζί με το λαό,

 για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

 Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση 

στο Σύνταγμα 10 π.μ. 

   Δεν ξεχνάμε, μελετάμε την ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας! Τιμάμε την Εργατική πρωτομαγιά, τον αγώνα των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, όλους όσους πάλεψαν για να καταργηθεί η εκμετάλλευση, δυναμώνοντας τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας!  Από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης αντλούμε δύναμη για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, διδασκόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες!

 131 χρόνια μετά τη κατάκτηση του οχτάωρου δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  για να συμβιβαστούμε με τη μισοδουλειά και τη μισοζωή. Δεν δεχόμαστε το μέλλον που μας  ετοιμάζουν, δεν δεχόμαστε να τσακίζονται τα δικαιώματά μας για να πλουτίζουν οι τράπεζες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. H εργατική πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει μέρα κοινού αγώνα εργατών- φοιτητών- αγροτών ενάντια στο κράτος και τις κυβερνήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για το δικαίωμα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

Για να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Δεν μπορούμε να ζήσουμε στην εργασιακή ζούγκλα των ελαστικών σχέσεων εργασίας, του υποκατώτατου μισθού, της ανασφάλιστης δουλειάς, της ανεργίας και των δουλεμπορικών γραφείων, που διαρκώς επεκτείνουν κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις ενώσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΔΝΤ.

 Για  να μαθαίνουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα, άρτια με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που υπάρχει. Αυτό δεν χωρά στα παρωχημένα εργαστήρια και βιβλία που έχουμε, στους πετσοκομμένους κρατικούς προϋπολογισμούς που δεν καλύπτουν ούτε  τα βασικά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο βαθμό που δεν εξασφαλίζονται με την ευθύνη του κράτους η σίτιση, η στέγαση, η μετακίνηση, η  φοιτητική μέριμνα.

Για να συμβάλλουμε με την έρευνάς μας στη μείωση του μόχθου των εργαζομένων  και στην κάλυψη των αναγκών του λαού μας! Για να σταματήσουμε να δουλεύουμε ανασφάλιστοι αμέτρητες ώρες στα εργαστήρια με σκοπό να βγάλουμε πατέντες και κέρδη στο κάθε χορηγό. Δεν δεχόμαστε να κάνουμε έρευνα για το ΝΑΤΟ τη δολοφονική μηχανή που δοκιμάζει όπλα στους λαούς της Συρίας και του Αφγανιστάν.

Για να είναι όλη η γνώση γύρω από την επιστήμη μας  στο πτυχίο! Αυτό να είναι η  μοναδική προϋπόθεση για δουλειά! Η σημερινή αγορά εργασίας χρειάζεται ευέλικτο, φτηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Για αυτό πετσοκόβουν σήμερα τα προγράμματα σπουδών πετώντας βασικά μαθήματα εκτός πτυχίου, μας βάζουν να κυνηγάμε πιστοποιητικά, να δίνουμε εξετάσεις για να κατοχυρώνουμε επαγγελματικά δικαιώματα, δημιουργούν πολλούς τίτλους σπουδών και πολλές ταχύτητες αποφοίτων ώστε να τσακίσουν τα  δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω.

 

 

ΔΕΝ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.

 

 

Βλέπουμε πως κάθε νέα συμφωνία γίνεται λεηλασία, κάθε νέα διαπραγμάτευση Γολγοθάς για τη ζωή μας, κάθε νέα αξιολόγηση νέα αντιλαϊκά μέτρα! Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είναι για το «καλό της χώρας» όπως λένε. Από τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο κόφτη, το τσάκισμα του ασφαλιστικού, την απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεπούλημα της ΔΕΗ κερδίζουν για μια ακόμα φορά οι επιχειρηματικοί όμιλοι και χάνουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται για να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε καλύτερα. Τσακώνονται για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα κέρδη από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βάζει τη χώρα μας μέσα στο μάτι του κυκλώνα για να  πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι εφοπλιστές, τα μονοπώλια της ενέργειας, των μεταφορών συνολικά το κεφάλαιο.

Δίνει χρήματα, γη και νερό στους δολοφόνους των λαών ΝΑΤΟ και ΕΕ.

·         Δίνει 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς  την ώρα που ματώνει το λαό για ένας χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος.

·         Αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας στην οποία πηγαινοέρχονται τα πλοία που ρίχνουν πυραύλους στη Συρία.

·         Στηρίζει τη κυβέρνηση των ΗΠΑ και υιοθετεί όλα τα προσχήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

 

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ  δεν είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας όπως κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι μας λένε. Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, όπου πήγε έσπειρε το θάνατο και την καταστροφή. θέτει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δείχνοντας ανοχή στις Τούρκικες προκλήσεις ενώ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας. Η ΕΕ στηρίζει και συμμετέχει όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εντείνει τη τρομοκρατία και τη καταστολή, ενισχύει το στρατό για να ενισχύσει τη θέση της στο μοίρασμα των αγορών και την επαναχάραξη των συνόρων.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ.

 

Υπάρχει λύση, ελπίδα για τους φοιτητές και το λαό! Ο αγώνας μας, η κοινή μας δράση μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία, η κοινή διεκδίκηση για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας μπορεί να δυσκολέψει το έργο κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ. Η αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους του ιμπεριαλιστικού πολέμου, η απαίτησή μας να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, η απομόνωση του φασισμού και του ρατσισμού είναι το όπλο μας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν.

 

ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ:

 

·         Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ στο ύψος των αναγκών μας. Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

·         Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση- αναλώσιμα, βιβλία για όλους τους φοιτητές. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

·         Όλη η γνώση στο πτυχίο. Το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

·         – Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

·          Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

 

 

Εμπνεόμαστε απο τους μεγάλους ταξικούς αγώνες

της εργατικής τάξης και του λαού μας…

 

 

                …συνεχίζουμε για το δίκιο, το μέλλον, τις ανάγκες μας! 

Comments are closed.