Για τις διώξεις μαθητών στο Ρέθυμνο !!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Με μια κατάπτιστη απόφαση το δικαστήριο ανηλίκων στο Ρέθυμνο καταδίκασε 3 μαθητές σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν το σχολείο των δικών τους αναγκών. Η συγκεκριμμένη απόφαση δεν έρχεται από το πουθενά. Κυβέρνηση και μηχανισμοί του κράτους παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα για να σπάσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, των φοιτητών, των μαθητών. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φόρα που στέλνουν "απειλητικά" ραβασάκια σε γονείς και στα παιδιά τους που αγωνίζονται.  Σε αυτό στοχεύουν τέτοιες ενέργειες που φτάνουν να καταδικάζονται 15χρονα παιδιά.

Τη στιγμή που η λαϊκές οικογένειες στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, την ώρα που έρχονται τα ραβασάκια στο σπίτι μας με τη λυπητερή του 4ου μνημονίου, η κυβέρνηση αξιοποιεί όλο και περισσότερο το "μαστίγιο". Ακριβώς για να φοβίσει, να τσακίσει όποιον σηκώνει κεφάλι στην πολιτική της και στα κέρδη που αυτή υπηρετεί, να χτυπήσει συνολικότερα την έννοια της συλλογικής διεκδίκησης και του οργανωμένου αγώνα!

Αφού αυτό φοβούνται…έτσι απαντάμε!

Η μοναδική απάντηση σ΄αυτές τις προκλήσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών της είναι η ένταση εδώ και τώρα της συλλογικής διεκδίκησης. Ο κοινός αγώνας φοιτητών-μαθητών-εργαζόμενων και η πάλη ενάντια στα αφεντικά, στις ενώσεις τους και τις κυβερνήσεις τους, είναι ο μοναδικός αγώνας που μπορεί να σπάσει στην πράξη το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που προσπαθεί να εδραιώσει η κυβέρνηση. Να τσακίσει μνημόνια και αφεντικά και να ανοίξει ο δρόμος για τα σχολειά και τις σχολές των δικών μας αναγκών! 

 

Να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη απόφαση για επιβολή αναμορφωτικών μέτρων στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου!

Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.