Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση της πανελλαδικής γραμματείας του Μ.Α.Σ. στις 4/6/2017

 
   

 


       Συνεδρίασε την Κυριακή 4/6/2017 η Πανελλαδική Γραμματεία του ΜΑΣ, με θέματα την πορεία ενίσχυσης του ΜΑΣ στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και την οργάνωση της πάλης των φοιτητών και σπουδαστών μπροστά στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση.

Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί κάθε φοιτητή και σπουδαστή να μην δεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα του 4ου μνημονίου, κομμάτι των οποίων είναι και το νομοσχέδιο για την παιδεία.Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο αυτό, που βαδίζει πάνω στις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, εντείνει τα εμπόδια στις σπουδές μας, αφού έρχεται να παγιώσει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και την ίδια στιγμή να ενισχύσει την αυτονομία και αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων, γενικεύει τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά και ενισχύσει την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.

       Η κυβέρνηση διατείνεται ότι οι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι “για το καλό μας”. Προσπαθεί να μας πείσει να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας στην πολύπλευρη και επιστημονική γνώση, στις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα.

        Δεν αφήνουμε ώρα να πάει χαμένη στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Χρειάζεται σε κάθε σχολή και τμήμα να υπάρξει αγωνιστικός αναβρασμός!

Στην κατεύθυνση αυτή:

·         Προχωράμε άμεσα στη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων, ανακοινώνουμε τη σύνθεση του σε κάθε σύλλογο. 

·         Προχωράμε το αμέσως επόμενο διάστημα στην υλοποίηση της απόφασης της 7ης πανελλαδικής συνάντησης του ΜΑΣ για τον κοινό συντονισμό των συλλόγων οικοτρόφων.

·         Ενημερώνουμε τους φοιτητές και σπουδαστές και αποκαλύπτουμε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οργανώνουμε την πάλη σε κάθε σύλλογο, ίδρυμα και πόλη.

·         Καλούμε τους συνδικαλιστές των ΔΣ σε συσκέψεις σε όλες τις πόλεις για την συζήτηση και την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στη νέα επίθεση στις σπουδές μας που σηματοδοτείται με το νομοσχέδιο, για να οργανώσουμε από κοινού τη δράση μας.

·         Συμμετέχουμε στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Πρωτοστατούμε ώστε να παρθούν αποφάσεις στήριξης από όλους τους συλλόγους.

 

 

    

Comments are closed.