Ανακοίνωση ΜΑΣ μπροστά στη ΔΕΘ

Φοιτητές και Σπουδαστές σε θέσεις μάχης μαζί με το λαό!

Κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ που μας τσακίζει! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  μπροστά και στη ΔΕΘ, ετοιμάζει  το χιλιοπαιγμένο έργο  περί “τέλους των μνημονίων” και “δίκαιης ανάπτυξης” την  ώρα μάλιστα που έχει στα συρτάρια τα νέα  αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης.Ενώ έχει ήδη ανακοινώσει  ζεστό χρήμα 3.6 δισ μέχρι το 2022 στους μεγαλοεπιχειρηματίες που έκλεψε από εμάς και τις οικογένειές μας εφαρμόζοντας παλιά και νέα μνημόνια.

Την ίδια κοροϊδία ζήσαμε και φέτος το καλοκαίρι! Με την κυβέρνηση να φέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, δίνοντας άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, μετατρέποντάς τα ακόμα περισσότερο σε μαγαζιά που πουλάνε γνώση και εμάς  σε πελάτες. Είχε μάλιστα το θράσος  να λέει οτι  “στηρίζει τους αδύναμους οικονομικά φοιτητές”  την ώρα που πολλαπλασίασε τα δίδακτρα, το παζάρι των πτυχίων και συνέχισε την υποχρηματοδότηση.

Ενώ από την άλλη η  ΝΔ, για μια ακόμα φορά ετοιμάζεται για ένα ακόμα κάλπικο καυγά, στην προσπάθειά της να πείσει το κεφάλαιο ότι η ίδια μπορεί  να στηρίξει καλύτερα τα κέρδη τους  τσακίζοντας ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα μας!

            Οι ανάγκες μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή

κόντρα στην  ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου!

Είναι απαράδεκτοι οι πανηγυρισμοί  κυβέρνησης και ΣΕΒ για τα πρωτογενή πλεονάσματα  την ώρα που εμείς στις σχολές μας αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα  της υποχρηματοδότησης, ακριβοπληρώνουμε τα συγγράμματα, τις σημειώσεις ακόμα και τον εργαστηριακό εξοπλισμό μας. Την ώρα που επαρχιώτες φοιτητές αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους επειδή δε δικαιούνται δωμάτιο στις ελάχιστες εστίες, με την φοιτητική μέριμνα να περικόπτεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Είναι προκλητικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι “μειώνει την ανεργία” και “συμβάλλει στη βελτίωση των όρων δουλειάς των νέων”! Με δική της ευθύνη είναι σε ισχύ όλοι οι νόμοι που επεκτείνουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, κάτω από άθλιες συνθήκες που οδηγούν μέχρι και σε δεκάδες θανάτους στους χώρους δουλειάς όπως έγινε φέτος το καλοκαίρι. Ενώ είναι η αυτή που κατάργησε τη κυριακάτικη αργία, προώθησε το τσάκισμα του ασφαλιστικού. Χιλιάδες από εμάς γνωρίσαμε τις συνθήκες δουλειάς από πρώτο χέρι, δουλεύοντας το καλοκαίρι για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας, για να καταφέρουμε να πάμε διακοπές. Βιώσαμε στο πετσί μας το περιβόητο “θαύμα του τουρισμού” δουλεύοντας υπερωρίες, ανασφάλιστοι, με εντατικά ωράρια  και σε εξαντλητικές συνθήκες  ενώ οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις κοκορευόντουσαν για  πάνω από 20 δισ που περιμένουν  μέχρι το 2021!!!

        Απορρίπτουμε τα παραμύθια που μας πουλάνε για να κάτσουμε στα αυγά μας!

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο  νέο γύρο επίθεσης  που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα δικαιώματά μας.  Μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης  ετοιμάζεται η απαγόρευση της  απεργίας και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης μέσα στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, το χτύπημα στο εισόδημα των οικογενειών μας αυξάνοντας περαιτέρω τους φόρους, κόβοντας προνοιακά επιδόματα και συντάξεις, εφαρμόζοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Για αυτό άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ παίρνει τα συγχαρητήρια από το μεγάλο κεφάλαιο, τον ΣΕΒ και τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ! Επικροτούν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ικανοποιεί μία μία τις εντολές των εγχώριων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας το λαό και τη νεολαία ενώ την ίδια στιγμή μας παραμυθιάζει ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις! Τον επικροτούν ακόμα γιατί δε διστάζει να μπλέξει το λαό και τη νεολαία στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων! Νομιμοποιεί την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, συμμετέχει ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις του, ιδιαίτερα μέσω της βάσης της Σούδας και “βγάζει λάδι” στο λαό τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ λέγοντας ότι “μας προστατεύουν” την ίδια ώρα που σπέρνουν το θάνατο από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή!!!

Τέρμα ο θυσίες και οι αυταπάτες!

Πλάι στους εργαζόμενους γονείς μας

μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Η επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας θα συνεχίζεται  όσο λέμε ότι «τίποτα δεν αλλάζει».Έχουμε τη δύναμη μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, δυναμώνοντας τους συλλόγους μας,μαζί με το λαό να υψώσουμε τείχος στην αντιλαϊκή πολιτική! 

Δυναμώνουμε τη νικηφόρα γραμμή πάλης μέσα στο φοιτητικό κίνημα που στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ενάντια σε κεφάλαιο-κυβέρνηση- ΕΕ-ΔΝΤ, μπλοκάρουμε   την επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας, παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δυναμώνουμε τους συλλόγους μας, βελτιώνουμε καθοριστικά την οργάνωση και λειτουργία τους, ισχυροποιούμε τον κοινό συντονισμό μας με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για να είμαστε έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται μπροστά μας!

  • Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας.  Δε δεχόμαστε να μειώνονται μαθήματα και εργαστήρια, να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για συγγράμματα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Καμία επιχειρηματική λειτουργία μέσα στις σχολές μας! Βάζουμε φρένο στη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που χρηματοδοτούν ολόκληρα εργαστήρια να κάνουν έρευνα για την κερδοφορία τους!
  • Αγωνιζόμαστε ώστε κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη να μην πεταχτεί έξω από τις εστίες! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και έχουν οικονομικά προβλήματα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
  • Παλεύουμε ώστε να μπουν έγκαιρα στις σχολές τους όλοι οι μετεγγραφρέντες φοιτητές!
  • Μπλοκάρουμε τη γενίκευση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά και τη μεταφορά μαθημάτων από το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε πανάκριβα μεταπυχιακά! Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση των διδάκτρων! Παλεύουμε ώστε όλη η απαραίτητη επιμόρφωση να γίνεται με ευθύνη του κράτους. Διεκδικούμε πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας, για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας πάνω στους όρους εργασίας μας με αυτές του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Διεκδικούμε να βρίσκουμε δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο αντικείμενο που σπουδάσαμε, με μόνη προϋπόθεση του πτυχίο. Να καταργηθούν οι εξετάσεις και τα εμπόδια για να έχουμε πρόσβαση στο επάγγελμα που σπουδάζουμε.
  • Κανένας φοιτητής να μη δεχτεί η έρευνα του να χρησιμοποιείται προς όφελος των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ και ΕΕ! Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε με την επιστήμη και την έρευνά μας στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του λαού μας. Δεν δεχόμαστε να γίνεται έρευνα που θα συμβάλει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς που ενισχύουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την προσφυγιά και την καταστολή του λαού και της νεολαίας.

 

 

Comments are closed.